’’Vezi cine ti-a vazut profilul’’, cea mai recenta frauda care ii pacaleste pe romani pe Facebook

0
1749

Cea mai recentă fraudă de tipul ’’Vezi cine ți-a văzut profilul’’ îi păcăleşte pe utilizatorii români ai reţelei sociale Facebook cu premii false constând în telefoane de ultimă generaţie.

Bitdefender informează că cea mai recentă fraudă de tipul ’’Vezi cine ți-a văzut profilul’’ îi păcăleşte pe utilizatorii români ai reţelei sociale Facebook cu premii false constând în telefoane de ultimă generaţie.

Aplicaţia periculoasă fură Token-urile de acces ale unui program legitim de fotografii, apoi postează în numele utilizatorilor, accesându-le datele personale. Aplicaţia se răspândeşte uşor printre prietenii victimei, care sunt etichetaţi automat la postarea mesajului.

“Utilizatorii nu trebuie să uite ca nicio aplicaţie legitimă de Facebook nu le permite să vadă cine le-a vizualizat profilul. Escrocherii de acest gen se bazează pe mecanisme de inginerie socială şi pe stimuli psihologici care îi provoacă pe oameni să dea repede click, fără să se gândească la consecinţe,’’ a declarat Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

Sursa: Bitdefender.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


− 4 = 2