Twitter, atacat de hackeri. Datele personale a sute de mii de utilizatori au fost furate

0
1427

Reţeaua de socializare Twitter este cea mai nouă victimă a hackerilor, fiind estimat că datele personale ale un sfert de milion de utilizatori au fost furate.

Twitter, care are peste 200 de milioane de utilizatori activi în întreaga lume, a recunoscut în această săptămână că a detectat tentative de accesare a datelor personale ale utilizatorilor, scrie dailymail.co.uk.

Deşi site-ul a fost închis imediat după ce atacul a fost detectat, se pare că hackerii au accesat nume de utilizatori, adrese de mail şi parolele a 250.000 de utilizatori.

Reprezentanţii Twitter au declarat că toţi utilizatorii afectaţi vor fi anunţaţi prin e-mail că trebuie să îşi schimbe parola.

Reţeaua de socializare a fost asaltată de mesaje despre atac, odată ce userii şi-au dat seama de acest lucru.

“Dacă se întâmplă lucruri ciudate cu conturile voastre, acest lucru este din cauză că Twitter a fost atacat”, a postat un utilizator.

Directorul de securitate informaţională al Twitter, Bob Lord, a declarat că atacul este opera unor hackeri “extrem de sofisticaţi”: “Acest atac nu este opera unor amatori şi nu credem că a fost un incident izolat”.

Atacul asupra Twitter vine după ce ziarele Wall Street Journal şi New York Times au anunţat că au fost atacate de hackeri chinezi.

Sursa: Mediafax.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


4 − = 1