Tu cat de sigur esti in mediul virtual?

0
1975

“Facebook este una dintre cele mai populare reţele de socializare, iar mulţi utilizatori cred că sunt în siguranţă dacă au bifat în mod corect setările de securitate ale conturilor lor. Problema este că şi alte persoane, nu doar prietenii lor, pot să vadă informaţiile publicate pe Facebook. Conturile prietenilor pot fi piratate atunci când îşi instalează o aplicaţie din surse nerecomandate sau cineva poate să citească peste umerii acestora informează site-ul netsecurity.about.com”, citat de Mediafax.

Probabil multi dintre voi v-ati intrebat cum va poate afecta publicarea datei de nastere pe Facebook? In partea ce urmeaza o sa va explic cum procedeaza piratii cybernetici pentru a accesa date despre dumneavoastra  doar accesand informatii oferite in calitate de utilizator al mediul virtual.

De multe ori , cea mai simpla varianta de identificare a unui persoane este CNP-ul; Codul numeric personal sau CNP este un cod numeric de 13 cifre, unic fiecărei persoane născute în România. Con numeric de forma SAALLZZJJNNNC, unde S reprezinta sexul, AA – anul nasterii, LL- luna nasterii, ZZ – ziua nastertii , JJ – codul judetului in care te-ai nascut, NNN este un număr format din 3 cifre din intervalul 001 – 999, numerele din acest interval se împart pe județe  birourilor de Evidență a Populației, astfel încât un anumit număr din acel interval să fie alocat unei singure persoane într-o anumită zi, C este cifră de control (un cod autodetector) aflată în relație cu toate celelate 12 cifre ale C.N.P.-ului,  cifra de control este calculată după cum urmează: fiecare cifră din C.N.P. este înmulțită cu cifra de pe aceeași poziție din numărul 279146358279; rezultatele sunt însumate, iar rezultatul final este împărțit cu rest la 11. Dacă restul este 10, atunci cifra de control este 1, altfel cifra de control este egală cu restul.

Aveti dubii in  calculul efectuat ? link-ul urmator o sa va ajute sa verificati ce ati creat:

http://www.wtools.ro/CNP

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


− 6 = 2