Top 4 trucuri pentru a îmbunătăți sistemul de supraveghere al companiei pe care o deții – după revenirea la birou

0
993

Pe măsură ce ne întoarcem ușor, ușor la spațiul de lucru fizic, ar fi bine ca antreprenor, să reevaluezi camerele de supraveghere pe care le deții. La urma urmei, un sistem de supraveghere care funcționează în parametri este una dintre cele mai eficiente modalități de a-ți proteja atât angajații, cât și proprietatea. Așdar, oare cum poți îmbunătăți performanța sistemului de supraveghere al companiei tale? Detaliem toate aceste aspecte în articolul pe care l-am pregătit azi.

Evită soluțiile tip Cloud

În 2022 există o paletă largă de camere de supraveghere wireless, multe dintre ele fiind și compatibile cu Cloud. În timp ce Cloud-ul este parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi, specialiștii în supraveghere recomandă totuși ca marile companii și firmele în general, să rămânem cu opțiunile de stocare fizică atunci când vine vorba de supraveghere video. De aceea, pentru o soluție pe care te poți baza cu adevărat camerele de supraveghere prin cablu sunt cele mai nimerite. În plus, deși  tehnologia Cloud este o adevărată revelație pentru tehnică, rămâne totuși o victimă vulnerabilă în fața hackerilor.

Reevaluează-ți pozițiile în care sunt instalate camerele

Chiar și cele mai bune camere de supraveghere sunt ineficiente dacă amplasarea lor este necorespunzătoare. Dacă spațiul de birouri nu a fost folosit de mult timp, asigură-te că verifici toate zonele cu risc ridicat. Ceea ce trebuie să urmărești sunt zonele vulnerabile care trebuie să fie acoperite și de asemenea, dacă camerele performează la fel de bine ca înainte. Este mai bine să descoperi deficiențe acum decât să îți dați seama că filmările sunt inutilizabile atunci când ai cea mai mare nevoie de ele.

Poți chema specialiști sau instalatori care să verifice perimetrul și să te îndrume spre o soluționare rapidă și promtă a problemei. Mai mult, întregul sistem de supraveghere ar trebui monitorizat și evaluat continuu. Este esențial ca performanța și calitatea înregistrărilor să fie adecvată pentru a fi utilizate ca dovezi (dacă se ajunge aici) și ca punctele ˵fierbinți˝ să fie acoperite în totalitate. De aceea, rapoarte de evaluare ar trebui făcute la fiecare trei luni în stadii incipiente, apoi la intervale regulate în curs de desfășurare.

Ia în considerare soluții noi pentru camere

Dacă nu ți-ai actualizat camerele în ultimii ani, din păcate, sunt mari șanse să pierzi funcțiile noi cheie. Asigură-te în acest sens ca sistemele de supraveghere să ofere funcțiile corecte în ceea ce privește reglarea unghiului camerelor, claritatea pe timp de zi și noapte, rezoluție înaltă și impermeabilitate.

Apelează la un evaluator de risc

Știai că în România există firme care fac un audit de securitate si vad de ce echipamente au nevoie intreprinderile mici si mijlocii si unde anume sunt vulnerabilitati pentru a fi acoperite intr-un timp cat mai scurt?

În concluzie, paza bună trece primejdia rea.  Ca antreprenor ești dator să oferi siguranță personalului, dar să-ți protejezi și investiția. Dacă respecți trucurile mai sus amintite, ai toate șansele să faci o trecere ușoară de la munca de acasă la cea de la birou.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


6 − = 1