Tocmai ce ai instalat primul tău sistem de supraveghere? Iată cum să ai grijă de el

0
851

Sistemele de supraveghere au nevoie de întreținere regulată pentru imagini clare, feed neîntrerupt și acoperirea completă a zonelor cheie. Considerăm că este esențial să creezi o listă de verificare, astfel încât să îți protejezi sistemul. Instalarea lui este la fel de importantă ca întreținerea corectă, iar asta o poți face doar tu. Mai jos am enumerat șapte sfaturi practice pentru mentenanța corectă a camerelor de supraveghere:

1. Curăță periodic lentilele camerelor de supraveghere

Verifică lentilele camerelor pentru a te asigura că sunt curate indiferent că le-ai instalat în curte sau în interiorul locuinței. Camera nu va obține imagini clare dacă acestea prezintă pete sau praf.  Poți folosi o cutie cu aer comprimat pentru a sufla pe lentilă, începărtând murdăria înainte de a folosi (neapărat) o perie din microfibră. Recomandăm să faci curățenie generală din trei în trei luni. Hai, că nu-i așa greu, trebuie doar să folosești instrumentele indicate de noi.

2. Verifică carcasa camerei de supraveghere

Carcasele camerelor de supraveghere ar trebui să rămână impermeabile și ca să verifici acest lucru, deschide carcasa frecvent pentru a verifica dacă are semne de condens, dacă este murdară sau prezintă reziduri de apă. Este un mod sigur de a te asigura dacă carcasa protejează sistemul de supraveghere de intemperii. În anumite cazuri poate este necesar să aplici silicon impermeabil în jurul carcasei.

3. Asigură-te că toate cablurile sunt complet conectate

Verificătoate cablurile, inclusiv cele care conectează monitorul, DVR-ul sau NVR-ul și camerele de supraveghere pentru a te asigura că primesc energie electrică. Verifică și cablajul dacă prezintă semne de uzură și înlocuiește orice fir expus.

4. NVR/ DVR –  nu uita de el/ ele

Un DVR/ NVR nu este un obiect decorativ. Acesta colectează praf și trebuie șters în mod regulat pentru a preveni afectarea performanțelor aparatului. Folosește o lavetă din microfibră atât în interiorul cutiei, cât și pe suprafața înregistratorului. Dacă lași să se depună praf pe dispozitiv, acesta poate provoca defecțiuni la ventilator.

5. Verifică iluminarea

Asigură-te că zonele importante au expunere suficientă la lumină pentru a identifica ușor posibilii infractori.

6. Examinează frecvent plasarea camerelor

Acest lucru trebuie făcut pentru a asigura focalizarea optimă a camerei. În multe cazuri, în timp, poziția camerei se poate schimba fie intenționat, fie accidental. Verifică amplasarea camerelor și asigură-te că unghiul este pozitionat corect. O poți face de pe ecranul televizorului, putând să observi ușor ce cameră pare să nu fie înclinată corect.

7. Verifică dacă sistemul de supraveghere înregistrează

În fiecare săptămână verifică capacitatea de înregistrare a camerelor de supraveghere. Trebuie să știi ÎNTOTDEAUNA dacă apar erori în sistem.

8. Setează data și ora corectă

O scurtă întrerupere a energiei electrice poate reseta data și ora afișate pe monitor și generate de NVR sau DVR. Verifică mereu ca acestea să fie corecte.

9. Verifică periodic hard disk-urile

Sistemul de supraveghere nu stochează nicio înregistrare dacă hard disk-ul nu funcționează. Îți sugerăm să verifici setările NVR sau DVR pentru a te asigura că hard disk-urile se află într-o stare normală. Folosește DOAR  hard disk-uri concepute special pentru camere de supraveghere. Un astfel de device conceput pentru desktop rezistă între 6 și 12 luni, pe când un hard disk creat pentu sisteme de supraveghere durează între 5 și 10 ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


− 5 = 2