Tendințe în tehnologia Smart Home în 2020 și mai departe

0
906

Integrarea este fundația tehnologiei Smart Home. Este vorba despre ce dispozitiv se poate conecta cu ce, cum se conectează și ce se poate face pentru eficientizarea conexiunilor.

Mare parte din tehnologia de consum de astăzi este despre integrare. De exemplu:

 • adăugarea fișierelor în Cloud pentru accesare neîngrădită
 • conectarea telefonului la o boxă portabilă, prin Bluetooth
 • achiziționarea unui dispozitiv nou și sincronizarea datelor acestuia cu conturile altor dispozitive

Și așa mai departe.

Integrarea tehnologiei smart home

Chiar și acum 10 ani, ideea de a controla din telefon luminile, termostatul si securitatea casei, părea de neconceput. Pe repede-înainte până astăzi și deja vedem deschiderea erei tehnologiei smart home.

Acesta este doar începutul în ceea ce privește confortul din locuințele noastre; și creșterea calculată în următorii ani este astronomică.

Noi invenții vor propulsa industria smart home către poziția de lider de piață, Inteligența Artificială în Amazon Echo și Google Home reprezintă doar un mic start.

Adoptarea acestei tehnologii devine un proces din ce în ce mai simplu; consumatorii au devenit familiari cu dispozitivele integrate.

Cu alte cuvinte, nu este nevoie să fii un tehnocrat pentru a te bucura de gestiunea celor 3 becuri din casa ta, făcută cu ajutorul unui singur buton.

Acestea fiind spuse, mai jos îți explicăm principalele tehnologii și produse ce acaparează anul 2020 și următorii ce vin după el.

 1. Bucătării smart

Fără să dezbatem, frigiderul este cea mai importantă componentă a bucătăriei tale; acum, acesta poate face mult mai multe decât doar să păstreze alimentele reci. În ziua de astăzi, frigiderele vin echipate cu o grămadă de funcții și caracteristici tehnologice ce îți vor permite să:

 • setezi un program pentru mesele familiei
 • setezi  frigiderul pentru a reda rețetele pe care trebuie să le prepari
 • sincronizezi lista de cumpărături direct cu telefonul tău
 • te uiți în frigider fără să îl deschizi fizic (cu touchscreen ce devine transparent)
 • te poate alerta când filtrul de apă necesită înlocuire
 • îți poate spune când un aliment se apropie de ziua expirării
 • Dormitoare smart

Toate lumea se bucură de avantaje în urma unui somn bun. De aceea, integrarea tehnologiei smart în această parte a casei va aduce un plus de confort și liniște. Acest lucru te poate ajuta să dormi mai bine și aplicațiile de monitorizare a somnului îți vor permite să vezi informații folositoare despre rutina și obiceiurile tale de somn, precum și ce îmbunătățiri poți face pentru a te odihni mai bine.

În ziua de astăzi există saltele smart pentru dormitorul tău, saltele ce vor monitoriza tiparul somnului tău și te vor trezi în cel mai potrivit moment, în funcție de cât de adânc dormi. Ai nevoie de o trezire mai lină? Un ceas smart cu aromaterapie va detecta momentele în care dormi mai ușor în ciclul tău de somn și va emite un anumit miros pentru a îți oferi un start energic în ziua respectivă.

 • Băi smart

Chiar dacă aceste funcții nu sunt disponibile oriunde în lume acum, vor deveni destul de curând un standard, vei putea avea experiența unei zile de spa chiar la tine acasă. La un moment dat, nu va mai trebui să îți faci griji cu privire la încălzirea apei cu 5 minute înainte sa intri în duș, asistentul tău virtual va face acest lucru pentru tine.

În plus, cada ta smart va putea emite valuri mici, relaxante și aromaterapie, totul din controlul telefonului tău.

 • Sufragerii smart

În viitor, statul în fața TV-ului va fi o experiență mult mai avansată decât este astăzi. Asta înseamnă că înfățișarea întregii sufragerii se va schimba.  De exemplu, nu vei mai vedea serialul tău preferat pe un TV fizic, ci vei privi imaginile unui videoproiector, acționat prin intermediul aplicației mobile de pe smartphone-ul tău, direct pe perete.

În momentul când acest lucru se va întâmpla, vei avea o zonă mult mai mare pentru vizualizarea serialelor și filmelor preferate.

Desigur, există argumente care spun că realitatea augmentată și cea virtuală vor elimina complet necesitatea unui TV într-o locuință.

Cu toate astea, primul pas către o sufragerie smart este instalarea iluminării smart; te poți duce și mai departe și să optezi pentru becuri cu control vocal.

 • Afaceri smart

Tehnologia în mediul de afaceri aduce nenumărate beneficii consumatorilor, începând cu eficientizarea proceselor operaționale din firmă și terminând cu clienți satisfăcuți ce devin fideli.

Pe măsură ce tehnologia evoluează, societatea se schimbă și adaptează în funcție de ea. Vom continua să vedem inovații pe piața securității și nu numai. Îți recomandăm să construiești pe foaie casa/afacerea smart la care ai visat dintotdeauna, să te gândești la tehnologiile cu care aceasta ar putea funcționa, să faci o listă cu nevoile și preferințele tale în materie de confort și securitate și să analizezi foarte bine ceea ce ai așternut pe foaie, înainte de a începe cumpărăturile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


7 − 1 =