TEHNOLOGIE REVOLUTIONARA IN DOMENIUL MARKETING-ULUI

1
2526

Compania NEC a dezvoltat un serviciu de marketing care utilizeaza tehnologia de recunoastere faciala. Ea se foloseste pentru estimarea varstei si sexul clientilor si, acumuleaza date, impreuna cu zilele si orele la care clientii viziteaza magazinele. Aceste date sunt apoi utilizate pentru a analiza tendintele din comportamentul clientilor si frecvena vizitelor.

Acest serviciu este oferit in Japonia, prin intermediul tehnologiei “Cloud computing” prezentata de NEC. Necesita doar un calculator obisnuit si o camera de supraveghere video CCTV si, este disponibil pentru aproximativ 880 de dolari (70.000 de yeni) pe luna pentru fiecare magazin. Serviciul acesta a fost construit in special pentru retaileri, care au mai multe magazine. Acesta ofera retailerilor, atributele clientilor bazate pe imagini faciale. Aceasta informatie este utila pentru strategiile de vanzari. Acesta utilizeaza un motor de comparare si detectare a fetei, dezvoltat de NEC, numit “NeoFace“.

NeoFace este clasat in top, in testele de NIST SUA. NEC dezvolta, de asemenea, diferite alte servicii, cum ar fi, supravegherea intrusilor folosind tehnologia de recunoastere faciala.

Datele faciale sunt criptate in timp real si sunt convertite in seturi de date caracteristice pentru analiza. Deoarece datele fetei nu pot fi restaurate din datele caracteristice, nu exista nici un risc ca datele faciale sa fie dezvaluite accidental.

Retailerii pot afla cati clienti viziteaza magazinele lor, la fiecare ora din zi si, care sunt atributele clientilor lor. Acest lucru permite reglarea fina a strategiilor de vanzare. De exemplu, datele ar putea fi folosite pentru a rula campanii de publicitate care vizeaza barbati si femei, care au o varsta cuprinsa intre 25-30 de ani.

Sursa: diginfo.tv

1 COMENTARIU

  1. Japonezii au venit cu inca o tehnologie care ne va ajuta pe noi comercianti de rand sa ne imbunatatim afacerea cu un cost destul de piperat. Dar nu putem inainta fara sa investim in noi nu? Bravo lor si nu stiu ce s-ar face planeta asta daca nu ar exista ei. Sunt cei mai buni in evolutia omenirii!

LĂSAȚI UN MESAJ


− 3 = 2