Tehnologia Axis Zipstream

0
2919

Tehnologia Axis Zipstream, special optimizata pentru aplicatii de monitorizare video, reprezinta o abordare mai eficienta a inginerilor de la Axis a standardului H.264 prin eficientizarea consumului de banda si a capacitatii necesare de stocare pana la 50%. Asadar posesorii de sisteme de monitorizare video vor beneficia de o perioada de retentie a inregistrarilor cu cel putin 50% fata de sistemele clasice conventionale H.264.

Tehnologia Axis Zipstream combina o serie de functii dinamice care analizeaza si optimizeaza fluxul video generat de camera in timp real. Scene ce cuprind detalii importante sunt inregistrate la o calitate si rezolutie ridicata, in vreme ce zonele cu un grad de interes redus sunt filtrate, optimizandu-se astfel banda necesara si bineinteles capacitatea de stocare. Detalii importate ca trasaturile faciale, tatuaje, numere de inmatriculare sunt izolate si salvate, iar zone irelevante, ca peluze, garduri, vegetatie sunt supuse unui proces de mediere tocmai din considerente de economisire banda.

Tehnologia Zipstream se adapteaza cu usurinta si la miscarile camerelor PTZ. Varfurile de banda din clasicul H.264 sunt eliminate printr-o rata dinamica de control activata in momentul in care camera este controlata.

Pe langa tehnologia Zipstream, camerele Axis sunt prevazute cu functii ca WDR, Forensic Capture si Lightfinder. Zipstream este compatibil  de asemenea si cu standardul de compresie H.264.

Ultimele imbunatatiri aduse tehnologiei Zipstream ofera acum mai mult spatiu disponibil pentru pastrarea inregistrarilor precum si o banda redusa, toate acestea fara a compromite detalii importante din cadru. Ajusteaza in mod dinamic rata de cadre, adaptandu-se instant la orice schimbare din cadru. Tehnologia Zipstream cu functia de ajustare dinamica a cadrelor este disponibila prin efectuarea unui simplu update de firmware.

Lista camerelor compatibile cu tehnologia Zipstream cuprinde:

*Se poate efectua un update de firmware pentru activarea functiei de Zipstream cu ajustare dinamica a cadrelor.

Sursa: www.axis.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


2 + 3 =