Tehnologia AI coding de la Dahua

0
320

Construirea în masă a orașelor smart și sigure a condus în ultimii ani la o cerere masivă a sistemelor de supraveghere, ducând astfel, la o creștere explozivă a stocării datelor video. De aceea, atât lățimea de bandă a rețelei, cât și spatiul de stocare riscă să se blocheze. Dezvoltarea rapidă a tehnologiei senzorului de imagine, a componentelor optice și a procesării imaginilor încorporate în cameră face ca rezoluția și rata de cadre a codificării video să devină mult mai mare, la fel și spațiul de stocare.

Transmiterea eficientă a videoclipurilor în lățimea de banăa limitată a rețelei și stocarea cât mai multor videoclipuri eficient, a devenit o preocupare din ce în ce mai mare. Acest lucru de fapt, se referă la costul lățimii de bandă și la costul de stocare pe care îl aduce procesul de creștere a site-urilor.

Tehnologia AI coding de la Dahua

Dahua AI Coding este introdus în context, având ca scop îmbunătățirea eficienței compresiei cu lățime de bandă limitată și spațiu de stocare pe baza standardului de codare video existent.

Tehnologia aceasta include în principal trei principii/ motoare: motor de analiza, motor de alocare de biți și motor de compresie bitstream

Motor de analiza

Se utilizează pentru a analiza scena, cum ar fi dacă este zi sau noapte, zi senină sau ploioasă, zapadă sau ceață si se folosește pentru a transmite regiunea de interes a utilizatorului și analiza de stare a țintei. De altfel, toate acestea sunt folosite pentru a ghida motorul de alocare de biți.

Motor de alocare de biți

Bitul este unitatea cantității de date și cu cat sunt alocați mai mulți biți, cu atât este mai mare este cantitatea de date codificată, la fel și calitatea imaginii. Conform rezultatului motorului de analiză, motorul atribuie cu precizie biții la locul optim din videoclip. De exemplu: dacă motorul de analiza obserăa/ analizează o zonă cu un om sau vehicul de care utilizatorul este interestat și alte zone de care nu este preocupat utilizatorul, atunci motorul de alocare a biților va prevede mai multi biți în zona umană sau a vehiculului, și va aloca mai puțini biți în celelalte zone de interes mai mic. În scenariul de securitate comun, zona cu mai puțin interes este mult mai mare decât cea a zonei în cauză, astfel încât, această caracteristică, nu numai că poate asigura calitatea zonei care te preocupă, dar poate salva rata de biți.

Motor de compresie Bitstream

Motorul utilizează cele mai bune configurații de codificatori pentru a comprima fluxul de biți în funcție de rezultatul motorului de alocare al acestora. Motorul de analiză generează rezultatul în timp real, ghidează motorul și folosește motorul de compresie cu cele mai bune configurații pentru a comprima fluxul de biți. Apoi, generează fluxul de biți comprimat de înaltă calitate care îndeplinește cerințele utilizatorului. Cele trei motoare funcționează împreună și cooperează între ele, pentru a obține standarde de înalăa calitate, flux de biți comprimat prin eliminarea rezonabilă și eficientă a redundanței domeniului de timp, de spațiu și modul în care ochiul uman functionează.

Principiul eliminării domeniului de timp / redundanței spațiale

O filmare de supraveghere este formată din cadre consecutive care conțin redundanță mare a domeniului de timp între două cadre adiacente. În plus, există o scară largă de zone continue (cum ar fi cerul și drumul) în videoclipul de monitorizare, iar datele din aceste zone sunt aproape identice sau similare, rezultând astfel, redundanță spațială în aceeași imagine. În timpul dezvoltării standardelor de codare video, tehnologia de codare hibridă lucrează continuu. În acest mod se îmbunătațește eficiența compresiei pentru imagini de înaltă rezoluție.

Pe baza acestei metode de codificare, tehnologia Dahua AI Coding face o analiză amanuntită și rezonabilă a corelației dintre cadre și imagini de către motorul de analiză. În sfârșit, motorul de alocare a biților prevede în mod stabil bitul la locurile optime, eliminând redundanța spațială, păstrând în același timp calitatea imaginii și rata de biți la un nivel bun.

Avantajele și efectele tehnologiei AI coding de la Dahua

Pe baza integrării efectului de compresie al standardului original de codificare video în domeniul timpului și în domeniului spațial, tehnologia Dahua AI Coding adoptă tehnologia dezvoltată de algoritm pentru a reduce în continuare cantitatea de date video. Această solutțe tehnică nu depinde de hardware, astfel încât utilizatorii trebuie doar să actualizeze firmware-ul atât timp cât dispozitivele lor acceptă această tehnologie.

Și pentru că reprezintă o soluție de dezvoltare secundară bazată pe protocoale standard de codificare deja existente, utilizatorii nu trebuie să se ingrijoreze de compatibilitatea cu alte decodoare. Produsele Dahua XVR utilizează tehnologia de codificare IA cu bitrate fix care prezintă mici fluctuații pentru a reduce ratele de biți la modul general, și pentru a menține și a îmbunătați calitatea video a zonelor cheie. De exemplu, în cazul supravegherii video de 4 biți și 30 fps cu bitrate fix fără codificare AI, recomandăm să utilizezi bitrate de 4M; și după ce Dahua AI Coding este activat, utilizează 2M bitrate.

Dahua AI Coding este potrivit pentru multe scenarii dinamice, mai ales atunci când lățimea de bandă și costurile de stocare sunt limitate, dar clientul dorește să vadă mai multe detalii despre țintă. Bitstream-ul este stabil deoarece, AI Coding este optimizat, ceea ce face ca tehnologia să aibă mai multe avantaje față de compatibilitatea cu platformele de codificare terte. În comparație cu tehnologia de codare Smart H. 265+ pe care Dahua o promovează, codecul inteligent este mai potrivit pentru scenele mari, în special pentru scenele statice unde poate obține o proporție mai mare de compresie. Toate seriile de XVR-I2 întegrează atât codificarea Dahua AI, cât și codificarea H.264 + / H.265 +, permițând clienților să aleagă codificarea adecvată în funcție de scenariul de utilizare real.

Tehnologia Dahua AI Coding este o soluție dezvoltată independent care se bazează pe standardele de codare video existente, reducând fluxul de biți video în funcție de caracteristicile scenariilor de monitorizare. Poate reduce în mod eficient cantitatea de date de transmisie video, ocuparea lățimii de bandă a rețelei și consumul de spațiu de stocare, și poate atenua semnificativ contradicția dintre crețterea explozivă a site-urilor de supraveghere video, cantitatea de date video și dezvoltarea lentă a rețelei și spațiul de stocare insuficient, contribuind în acest mod la construirea orașelor sigure și smart.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


4 + 7 =