Spioni germani, în activitate în largul coastelor siriene

0
1490

Spioni germani sunt staţionaţi în largul coastelor siriene şi transmit informaţii în scopul de a-i ajuta pe rebelii sirieni în lupta lor împotriva preşedintelui Bashar al-Assad, a anunţat duminică un săptămânal german.

Agenţii Serviciului federal de informaţii (BND) operează din vapoare aflate în largul coastei siriene, graţie unei tehnologii care permite observarea mişcării trupelor până la 600 de kilometri în interiorul ţării, a precizat săptămânalul Bild am Sonntag.

Ei transmit informaţiile ofiţerilor americani şi britanici care le furnizează apoi rebelilor.

Potrivit unui oficial american care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, “niciun serviciu de informaţii occidental nu are surse aşa de bune în Siria” ca BND german, adaugă publicaţia.

Agenţii germani sunt activi în conflictul sirian şi de la baza NATO din oraşul turc Adana, potrivit Bild.

“Putem fi mândri de contribuţia semnificativă pe care o aducem la îndepărtarea regimului Assad“, a declarat un oficial din cadrul BND pentru Bild.

BND nu a comentat pentru moment aceste informaţii.

Berlinul insistă asupra faptului că o intervenţie militară nu este soluţia de rezolvare a conflictului sirian, dar ministrul Apărării Thomas de Maiziere a declarat recent că Germania ar trebui să furnizeze un altfel de ajutor, oferind susţinere umanitară şi logistică.

 

Sursa: mediafax

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


8 + = 17