Specialiștii în domeniul siguranței se reunesc la Romanian Security Fair

0
2233

Numărul firmelor care activează în domeniul siguranței și securității în România a înregistrat un progres constant în ultimii doi ani. Astfel, dacă în 2014 volumul companiilor era undeva între 1.300 și 2.000, anul acesta, conform datelor disponibile pe site-ul Poliției Române, în registrele naționale de evidență ale prestatorilor de servicii de securitate privată figurau:
– 1.366 de companii înregistrate în Registrul Național al Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizică (RNERSF);
– 2.138 de societăți specializate în domeniul sistemelor de alarmare;
– 1.298 de societăți specializate în domeniul pazei și protecției.

Piața crește ca volum, dar ca valoare?

Deși este vorba de o dublare a numărului de companii înregistrate și se înregistrează progrese constante atât în ceea ce privește cadrul de reglementare și transparentizarea deciziilor publice cu impact asupra acestui domeniu, cât și o creștere a nivelului de calitate a serviciilor oferite, piața românească a furnizorilor de echipamente și servicii în domeniul siguranței și securității se situează încă în eșalonul inferior în clasamentul țărilor UE.
“Lipsa de interes a asiguratorilor, nivelul minim impus de autorităti – de multe ori prea scăzut pentru a asigura un nivel real de securitate – și mai ales încadrarea măsurilor de securitate în coada listei de priorităti privind investițiile mențin România mult în urma societătilor cu tradiție din Europa”, argumenta în deschiderea celei de a opta ediții a Conferinței Naționale a Asociației Române pentru Tehnică de Securitate, Liviu Mateescu, Președintele ARTS.
Conform estimărilor specialiștilor, valoarea redusă a investițiilor în tehnica de securitate se datorează majoritar lipsei de competențe și experiență a potențialilor beneficiari, fapt care face ca organizațiile să adopte în numeroase cazuri soluții inadecvate și/sau să le subutilizeze.
Din postura de organizație profesională autonomă care reunește specialiștii români din sfera tehnicii și serviciilor de securitate, ARTS și-a asumat direct remedierea acestei probleme prin implicarea activă a beneficiarilor în procesul de management al riscurilor de securitate și crearea primului standard ocupațional care se adresează nu prestatorilor ci consumatorilor de servicii de securitate. Sunt demersuri importante pentru maturizarea și profesionalizarea pieței locale, pe care ARTS le susține și prin activitățile desfășurate în planul formării profesionale și procesul de actualizare continuă și aliniere la standardele europene.

Cel mai relevant eveniment din domeniul securității

Pentru a facilita contactul direct dintre beneficiari și reprezentanții mediului privat de securitate, oferindu-le oportunitatea de a vedea la lucru cele mai noi și performante tehnologii din domeniu, ARTS organizează o dată la doi ani expoziția Romanian Security Fair. Considerată de către specialiștii în domeniu drept cel mai relevant eveniment local dedicat tehnicilor și serviciilor de securitate (cu peste 5.000 de vizitatori la ediția din 2014), ediția din acest an, care se va desfășura în perioadă 20-22 octombrie în Pavilionul Central Romexpo, va reuni 80 companii românești și străine specializate în domeniile soluțiilor pentru efracție și control acces, al sistemelor de detecție, semnalizare și stingere incendiu, supraveghere video și sistemelor mecanice și electromecanice de securitate.
“Ne dorim ca, anul acesta, la Romanian Security Fair să arătăm soluții cu valoare adăugată și servicii de calitate, combinație care va susține atât creșterea pieței, cât și a satisfacției utilizatorilor. Am structurat expoziția într-o asemenea manieră încât să aducem informații utile din partea distribuitorilor, instalatorilor și integratorilor din domeniu, dar și a beneficiarilor finali. Practic, este o ocazie unică de prospectare a pieței și ne străduim să aducem în expoziție cei mai importanți furnizori și cele mai noi produse și soluții”, explică Liviu Mateescu.

Romanian Security Fair este o expoziție organizată de ARTS în parteneriat cu ROMEXPO, managementul evenimentului fiind asigurat de ITS Events Management.
Accesul în cadrul celor trei zile de expoziție este gratuit pentru vizitatorii care se înregistrează la adresa: http://romaniansecurityfair.ro, incepand cu data de 1 octombrie 2016.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


− 1 = 3