Sisteme de supraveghere pentru siguranța unui salon de înfrumusețare

0
267

Crezi sau nu, dar saloanele de înfrumusețare sunt prăzi ușoare pentru hoți. Dacă deții un salon de beauty sau dorești să iei calea antreprenoriatului în acestă industrie este bine să cunoști aceste infomații. Protecția pentru angajații și clienții care îți calcă pragul ar trebui să fie prioritatea ta numărul 1.

Dar DE CE saloanele sunt victime facile ale infractorilor? Pentru că sunt:

 • Ușor de evaluat de către hoți și simplu de accesat, mai ales dacă nu există bariere la intrare
 • Multe saloane gestionează o mulțime de bani în timpul zilei și nu au au manageri care supraveghează depozitele zilnice, numerul fiind predominant în astfel de afaceri
 • În comparație cu supermarket-urile, magazinele de bijuterii, casele de amanet și instituțiile financiare (bănci sau întreprinderi de încasare a cecurilor), saloanele sunt ușor de jefuit

Iată ce ar trebui să incluzi în planul de protecție al afacerii tale și ce sisteme de supraveghere să folosești:

Camere de supraveghere

Înainte de toate, trebuie să punctăm CE ANUME trebuie protejat și monitorizat:

 • Viața și sănătatea personalului și clienților împotriva unor acte de huliganism sau jafuri
 • Clădirea salonului
 • Intrările și ieșirile salonului
 • Echipamentele sau produsele din salon
 • Zona de plată și numerar, adică casieria
 • Obiecte ale vizitatorilor, în special cele care rămân în vestiare și dulapuri

În consecință, pentru a asigura siguranța, camerele ar trebui instalate în următoarele zone:

 • intrări / ieșiri
 • depozite
 • zona de recepție sau de checkout
 • dressinguri și spații de depozitare pentru obiectele clienților

Supravegherea video îți permite să controlezi de la distanță situația salonului, extragând fragmente din arhivă pentru a rezolva problemele dificile, dacă este cazul. Saloanele sunt menite să fie locuri de expoziție – zicem noi – unde oamenii vin pentru a se degaja într-un fel de tumultul zilelor și să plece cu zâmbetul pe buze.

Este firesc, inclusiv să fie expuse diferite produse spre vânzare pentru că mulți stiliști recurg la acest lucru. Cu toate acestea, nu poți avea întotdeauna un recepționer care să supravegheze zona. În loc să-ți faci griji cu privire la furtul de produse (inclusiv de personal), te poți baza pe un sistem de supraveghere video eficient, vizibil, cu camere de supraveghere pentru salon, care să servească drept factor de descurajare pentru potențialii hoți.

Control acces

Când vorbim despre un sistem de control acces, ne referim la un sistem electronic de supraveghere. De obicei, utilizează „un identificator”, cum ar fi un card de acces, pentru permite oamenilor să intre în anumite zone. Și, deoarece sunt capabili să înregistreze cine a făcut accesarea unde și când, pot furniza date valoroase pentru a te ajuta să urmărești modul în care este utilizată clădirea în care se află businessul tău.

Sisteme de alarmă

Nu în ultimul rând, este bine să deții și un sistem de alarmă în salonul pe care îl conduci. Sistemele de alarmă wireless sunt din ce în ce mai căutate de utilizatori, fiind în pas cu tendințele tehnologice. Dispozitivele sunt axate pe consumatorul final si pe dorinta acestuia de a avea posibilitatea de a controla multiple echipamente de la distanță sau prin intermediul internetului și a deviceurilor mobile, cum ar fi smartphone-ul personal. De altfel, majoritatea sistemelor de alarmă au un design placut, sunt usor de instalat, de utilizat și au preturi foarte accesibile. Se pot conecta cu tot felul de accesorii și cu alte echipamente din casă, formând așa zisul IOT (Internet of things) de care vorbește toată lumea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


+ 9 = 11