Sisteme de supraveghere exterior pentru un cămin în siguranță

0
825

Nu e nevoie sa ai talentul lui Nostradamus pentru a-ți da seama că în curând toate casele vor fi echipate cu sisteme de supraveghere, paradigma smart city, devenind realitate în secolul nostru. Utilizarea rampantă a internetului ne-a făcut destul de apatici și neglijenți în abordarea supravegherii la domiciliu.

Gândește-te doar câte informații oferi atunci când faci o comandă simplă de cumpărături online: numele, adresa, tipul de lucruri pe care le cumperi, ora la care ai făcut achiziția etc. S-ar putea chiar să dai instrucțiuni despre cum să ajungă curierul în dreptul clădirii tale, fiind nevoie de multe ori de repere cât mai exacte pentru găsirea adresei. Uimitor, nu-i așa? Am trecut de la epocă în care oamenii lăsau luminile aprinse acasă în timp ce erau în vacanță pentru a descuraja spărgătorii, într-o lume în care completăm cu bucurie formulare care „ne anunță absența” și postăm cu mândrie locațiile unde ne petrecem vacanțele. Pentru un hoț experimentat lucrurile par destul de simple.

Nu dorim să te descurajăm, nu asta este ideea noastră. Totuși, dacă tehnologia ne-a făcut vulnerabili, atunci ne poate asigura și siguranța. Companiile de tehnologie au depus eforturi inovatoare în domeniul supravegherii. Iată câteva sisteme de supraveghere pe care le recomandăm să le folosești la domiciliul tău cu toată încrederea:

Sistem supraveghere exterior basic Acvil Pro

Sistemul aparține seriei PRO, format din patru camere de supraveghere video ACVIL, infraroșu pentru vedere pe timp de noapte de până la 20 de metri și un DVR XVR stand alone Pentabrid P2P cu patru canale de înregistrare. Înregistrare ușoară Plug and Play suportă tehnologii AHD, HD-CVI, HD-TVI, IP si Analog (CVBS) pentru a se integra ușor în cele mai populare formate de înregistrare video.

DVR-ul adoptă smart H.265+ care îmbunătațește eficiența codării, economisind lățimea de bandă și costurile de stocare. De asemenea, dispune de funcția POS perfectă la scară largă, utilizată în supermarketuri și magazine de retail, având posibilitatea de a căuta informațiile de pe un bon pentru a corela înregistrarea cu bonul emis.

Sistem supraveghere exterior Dahua WizSense

Sistemul este format din două camere de supraveghere video cu rezoluție de 5 Megapixeli și microfon încorporat cu infraroșu pentru vedere pe timp de noapte de până la 80 de metri. Nu uităm să menționăm nici de sursele de alimentare PA12/2A menite să-ți protejeze casa și inclusiv businessul. Sistemul beneficiază de BLC care ajută la corectarea imaginii de la expunerea insuficientă sau prea mare la lumina soarelui.

Funcția aceasta este extrem de important și încearcă să o ai în vedere atunci când achiziționezi un sistem, fiindcă împarte înregistrarea în două regiuni diferite, folosind o expunere diferită pentru fiecare regiune. Astfel, corectează regiunile din înregistrare care au luminozitatea prea mare sau prea mica, imaginea devenind uniformă. Dispune de tehnologie IoT, iar funcția POS se poate folosi pe scară largă.

Sistem supraveghere exterior IP WiFi Reolink

Kit-ul celor de la Reolink este format din patru camere cu rezoluție de înregistrare de 2 Megapixeli, lentilă fixă de 4 mm și slot pentru card micro SD. Camera de supraveghere video WiFi Reolink RLC-211W are rezoluție de 2 Megapixeli și este de tip IP. Modelul este compatibil cu aplicația Reolink care este disponibilă pe Google Play și AppStore. De reținut este că aplicația se poate descărca pe PC-uri cu sistem de operare Windows. Sistemul de supraveghere dispune de funcție BLC despre care am vorbit mai în detaliu adineauri. Deoarece vorbim despre sisteme pentru exterior, temperatura de funționare a camerei pornește de la -10⁰ C și ajunge până la +55⁰ C.

Sistem supraveghere exterior basic Hikvision

Hikvision este printre cele mai puternice branduri în materie de supraveghere din lume, iar seria Turbo HD se ridică la nivelul așteptărilor. Sistemul de supraveghere este format din patru camere cu rezoluție de 2 Megapixeli, infraroșu pentru vedere pe timp de noapte de până la 60 de metri, un DVR cu patru canale video și audio prin coaxial menite să-ți protejeze locuința. DVR-ul are compresie de ultimă generație H.265+ ceea ce înseamnă că poate stoca informația la o calitate mai bună ocupând mai puțin spațiu pe HDD.

Suportă de asemenea, 1 HDD de maxim 10 TB pentru stocarea datelor înregistrate. Utilizează cablare cu cablu coaxial de până la 500 metri (pentru camerele TurboHD si AHD) și folosește conectori BNC. Un ultim aspect de remarcat la acest kit este camera cu grad de protectie IP67 pentru protejare împotriva intemperiilor inerente ale vremii. Temperatura de funcționare pornește de la -40°C și poate să ajungă până la +60°C.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


8 − = 5