Sisteme de alarma wireless: Hikvision AX PRO vs AJAX. Comparatie si concluzie. Tu ce preferi?

Comparatie intre sistemele de alarma wireless Hikvision AX PRO si AJAX. Tu pe care il preferi?

0
797

Gama AX PRO de la Hikvision concureaza direct cu sistemul de alarma Ajax. Ca sa facem o introducere, putem spune urmatoarele:

Hikvision nu mai are nevoie de nicio prezentare fiind cel mai mare producator de sisteme de securitate, vine din China si mai toata lumea a auzit de el. A lansat gama de kit-uri alarma wireless AX PRO in anul 2020 si a avut un real succes cu acest produs.

Ajax este un producator din Ucraina, lansat pe piata in anul 2011, a investit mult in dezvoltarea produselor sale si e recunoscut pentru calitatea acestora, in 2020 camera wireless MotionCAM fiind declarata produsul anului.

Asadar, in acest scurt intro am prezentat, probabil, cele mai bune branduri producatoare de sisteme antiefractie wireless, atat din punct de vedere al calitatii, al specificatiilor fiecarui produs in parte, cat si al raportului dintre pret si ceea ce oferta in acei bani.

Ce au in comun?

Există o mulțime de asemanari intre aceste produse, insa de multe ori Hikvision ofera mai multe optiuni pentru acelasi tip de produs. De exemplu, AX PRO are nu mai puțin de 4 butoane de panica diferite si poți alege o gama variata de senzori de miscare cu sau fara modul radar incorporat. (Avantajul radarului este ca verifica alarmele PIR-ului si prin urmare ofera un raport de intruziune mai corect)

Au detectoare similare, complet wireless, iar notificarile ajung gratuit pe smartphone-ul tau, astfel incat sa poti lua masurile corespunzatoare in timp util. Nu este necesar un contract de mentenanta pentru niciunul dintre sisteme, doar schimbarea bateriei o data la 4 până la 7 ani fiind suficienta pentru a mentine sistemul functional.

Sunt sisteme de alarma complet wireless, cu excepția Hub-ului, care este unitatea centrala a sistemului. Hub-ul este conectat la electricitate si, de preferinta, la routerul de internet, prin cablu. Hub-ul se conectează la Cloud, iar din Cloud se monitorizeaza intregul sistem. De indata ce se pierde o conexiune, Cloud-ul te va notifica pe telefon.

Ambele sisteme isi pot folosi intreaga functionalitate fara alte costuri. Doar daca optezi pentru o cartela SIM (conectivitate 4G) va trebui sa platesti costurl cartelei sau al abonamentului

Atat AX PRO cat si AJAX sunt bidirectionale, Hub-ul comunica cu detectoarele, dar si detectoarele comunica inapoi catre Hub. Acest lucru este foarte important, deoarece o defectiune, cauzata în mod deliberat sau nu de un intrus, ar trebui sa fie observata imediat de catre Hub, iar dacă un detector nu raspunde semnalului, ar putea insemna ca acesta a fost sabotat si vei primi o notificare sau se va declansa alarma.

Conectivitate 4G

Conectivitate

Ajax Hub 1 / Hub 2 si Hikvision Hub Low au conectivitate 2G

Ajax Hub 2 Plus si Hikvision Hub Medium au conectivitate 4G

Semnalul wireless are o raza de actiune declarata de producatori de 2.000 de metri in camp deschis, desi aceasta variaza de la un produs la altul. In general, este mai mult decat suficient. Semnalul wireless se numeste Jeweller la AJAX si Tri-X la Hikvision.

Distanta pe care o poate acoperi un semnal wireless este întotdeauna indicata in conditii de camp deschis. In practica, cu pereti de beton, distanta maxima va scadea, dar nici asa nu va fi o problema.

Cu toate astea. atat AJAX, cat si Hikvision au in gama lor de produse extendere cu care puteti extinde semnalul wireless. La Hikvision potii conecta pana la 4 astfel de extendere, iar la AJAX pana la 5.

Gama de detectoare include, de asemenea, detectoare de miscare pentru interior si exterior, contacte magnetice, contacte de vibratie, detectoare de fum, detectoare de inundatie si butoane de panica.

Toate detectoarele sunt alimentate cu baterii CR123A preinstalate, ușor de inlocuit. Acestea au o durată de viata medie de pana la 7 ani pe ambele sisteme.

Intreaga instalare si operare a ambelor sisteme de alarma wireless se face prin intermediul unei aplicatii de pe smartphone. La AJAX aceasta se numește AJAX Security System, iar la Hikvision Hik-Connect.

Diferente: ce functii gasesti la Hikvision, iar AJAX nu le are (inca)?

Funcția de inrolare

Ambii producatorii folosesc inrolarea accesoriilor prin scanarea unui cod QR de pe produs. Cu toate acestea, in cazul Hikvision poti alege si asa-numita functie “Enroll”, un fel de mod de inregistrare. Toate produsele AX PRO care sunt pornite in apropierea Hub-ului Hikvision sunt conectate automat.

Funcția de sonerie

Hikvision ofera, de asemenea, posibilitatea de a oferi unui detector funcția de sonerie. De exemplu, daca cineva deschide o usa vei auzi un sunet specific de la Hub. Acest lucru poate fi util, de exemplu, pentru proprietarii de magazine care doresc sa fie alertati atunci cand intra un client.

Integrarea camerelor video

O alta diferenta este capacitatea de a stoca local pe Hub si imagini de la camerele de supraveghere Hikvision. Daca un detector de miscare conectat, detecteaza miscare, camera de supraveghere poate sa afiseze imaginea direct in aplicatia Hik-Connect.

Poti conecta pana la 4 camere Hikvision, doar la Hub-ul Medium

La AJAX, sistemul de supraveghere este separat de sistemul de alarma. AJAX mentioneaza integrarea camerelor, dar nu este nimic mai mult decat importul de imagini live de la anumite marci de camere in aplicatia AJAX.

Metoda de detectie

Detectia in interior utilizeaza aproape intotdeauna doar detectarea miscarii pe baza unui senzor PIR, un senzor pasiv cu infrarosu, care detecteaza miscarile termice. Functioneaza bine, dar daca porniti alarma in timp ce aerul condiționat este pornit poate cauza o alarma falsa. De aceea, ambele sisteme au un detector pentru interior cu un modul Radar suplimentar pentru a detecta nu doar diferențele de caldura.

Pentru detectoarele de exterior insa, AJAX are doar detectoare de miscare bazate pe senzori PIR. La 2 din cele 3 detectoare de exterior Hikvision, modul radar suplimentar este disponibil.

De asemenea, Hub-ul Hikvision are incorporat si un difuzor care te ajuta atat pe parcursul instalarii cu pasii necesari, cat si in cazul in care se declanseaza alarma cand va functiona precum o sirena.

O alta diferenta este faptul ca Hikvision Hub Medium are functia de tagreader ceea ce ii permita sa functioneze si cu tag-uri.

AJAX

De ce sa alegi sistemul de alarma AJAX

Ping mai rapid al fiecărui detector, minim 12 secunde în loc de 1 minut. (Standardul este de 36 de secunde)

Operare si instalare usoara, insa mai putine posibilitati de configurare pentru instalatori

Distanta de detectie de pana la 30 de metri pe exterior

Detectoare de fum cu detector de CO integrat

AX PRO

De ce sa alegi sistemul de alarma Hikvision AX Pro

Detectoare de exterior cu modul radar

Mai multe setari per detector

Mai multe opțiuni de detectoare, inclusiv detectoare de tavan

Integrarea sistemului de supraveghere video și a sistemului de alarma intr-o singura aplicatie

Stocarea imaginilor de la camerele Hikvision separate pe Hub Medium

Detector tip perdea mai ieftin decât AJAX

Modul imunitate la animale mai eficient, de până la 30 kg

Sirena interioara mai buna

Pret mai mic

In tabelul de mai jos vom compara cele mai importante functii intre cele 2 kituri de baza: Hikvision-DS-PWA64-KIT-WE si AJAX STARTER KIT WH

FunctieAX PROAJAX
Distanta comunicarePana la 2000 mPana la 2000 m
Functie inrolare automataDaNu
Nr. extendere suportate45
Integrare camere supraveghereDaNu
Vizualizare liveDaDa
Partitii169
Numar echipamente suportate64100
Numar detectoare video suportate4810
3G/4GDaNu
WiFiDaNu
Cititor tag-uri incorporatDaNu
Pret (PRP)Aprox 700 leiAprox 1600 lei

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


8 − = 3