Siguranță înainte de toate: senzori de gaz și detectori de fum pe care să îi folosești la tine acasă

0
397

Un senzor de gaz poate să reprezinte la un moment dat salvarea ta. Senzorii de gaz funcționează diferit de obicei, în funcție de gazul pe care îl țintesc și TREBUIE să fie utilizați EXACT cum sunt sunt descriși de către producător. Senzorii de gaz detectează prezența gazului nociv și reacționează afișând o citire, declanșând o alarmă sonoră, vizuală sau trimițând notificări pe telefonul mobil. Sfatul nostrum este să urmezi ad-literam instrucțiunile producătorului când instalați aceste dispositive. Trebuie să fie poziționate în afara dormitoarelor, așa cum se procedează în cazul unui detector pentru monoxid de carbon ori lângă un aparat de gaz dacă instalezi un detector pentru gaz.

Majoritatea gazelor toxice sunt invizibile, inodore și incolore, iar în circumstanțe „corecte” sunt explosive. Un device care detectează gaz, întreținut corespunzător, poate detecta scurgerile în timp util. De aceea, ne-am gândit să facem o selecție de senzori de gaz și fum pentru siguranța căminului tău:

1. Senzor de gaz Orvibo SG21

Senzorul de gaz Orvibo este ideal pentru detectarea gazului în concentrații de până la 6% LEL în spațiul pe care îl instalezi. Poate funcționa autonom sau împreună cu un sistem de alarmă fără fir. De fiecare dată când detectează gaz, dispozitivul declanșează alarma printr-un buzer integrat și cu LED roșu intermitent, printr-o notificare trimisă de urgență pe telefonul mobil. Senzorul folosește aplicația HomeMate, fiind compatibilă cu Amazon Alexa, Google Home și Apple Home Kit:

  • Aplicația HomeMate e disponibilă pe deviceurile care rulează iOS sau Android
  • Senzorul de gaz se poate conecta wireless la alte dispozitive până la 100 de metri

2. Detector de gaz wireless Chuango

Sloganul Chuango este: „Cămin în siguanță, securitate ușoară” de aceea te invităm să folosești detectorul de caz Chuango care asigură protecție 24 de ore din 24. Dispozitivul folosește o tehnologie nouă de detectare a gazului(bazat pe semiconductor), este ușor de instalat și are ca scop protecția împotriva scurgerilor de gaz. Dacă un astfel de accident nefericit se întâmplă, vei fi informat printr-un SMS sau apel telefonic direct de câtre unitatea centrală. Prezintă:

  • Alarmă LIVE – sirenă de 75db și alarmă LED încorporate
  • Poate funcționa individual sau în pereche cu un sistem de alarmă Chuango

3. Detector de fum wireless cu sirenă Chuango

Chuango SMK-500 este un dispozitiv fotoelectric wireless pentru detectarea fumului. Acesta detectează particulele de fum din mediu. Atunci cand fumul este detectat, aparatul va transmite un semnal către centrala de alarmă care va fi declanșată. Este foarte ușor de instalat pe tavan și are un design compact și plăcut. Se alimentează cu o baterie de 9V. Este recomandat pentru holuri, camere mici, pivnițe etc. Este conceput special pentru avertizarea timpurie a ta și a familiei tale, atunci când are loc un incendiu. Detectoarele de fum wireless sunt un mare plus pentru sistemele de alarmă. În cazul în care există mult fum, acesta va declanșa alarma indiferent dacă este armată sau dezarmată. Ținem să precizăm că dispozitivul prezentat poate detecta doar fum (nu detectează gaz, flăcări sau diferențe de temperatură).

4. Detector de fum AJAX Fire Protect Plus BL

Când supravegherea este ridicată la nivel de artă să știi că AJAX este în spatele acelei tehnologii. AJAX FireProtect Plus BL este un detector de fum wireless cu senzor de temperatură și monoxid de carbon. Fumul este detectat cu ajutorul unei camere cu senzor fotoelectric. În lipsa fumului, senzorul termocuplu înregistrează creșterea temperaturii in locuință. Detectorul raportează imediat prezența fumului, o creștere rapidă a temperaturii sau un nivel periculos de monoxid de carbon. De asemenea, dispune și de un buzzer încorporat. Se conectează la sistemul de securitate AJAX prin protocolul protejat Jeweller, la distanțe de până la 1300 m în spațiu deschis.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


+ 9 = 17