SENZOR TERMAL OMRON MEMS PENTRU PREZENTA UMANA SI MANCARE FIERBINTE

0
1394

Omron a dezvoltat un senzor termic infrarosu, fara contact, cu sensibilitate inalta pentru scanarea zonelor, folosind tehnologia MEMS. Destinat utilizarii precum un senzor de prezenta umana, in dispozitive cu consum redus de energie, acesta poate fi de asemenea utilizat pentru alte aplicatii, cum ar fi, impreuna cu aparatul foto al unui smartphone. Aplicatia de telefon inventata de cei de la Omron se numeste “Too hot to eat sensor” (senzorul prea fierbine pentru a fi mancat). Senzorul este atasat pe partea din spate a telefonului, iar impreuna cu camera smartphone-ului, el detecteaza temperatura actuala de pe orice obiect. De exemplu, cand senzorul impreuna cu camera telefonului este indreptata spre o cana, se apasa butonul “to hoot to eat”, in felul acesta puteti afla ce temperatura are lichidul dinauntru si, daca se poate bea. Aplicatia aceasta nu este foarte interesanta dar este un mod in care se poate folosi tehnologia.

Senzor termal Omron MEMS pentru prezenta umana si mancare fierbinte

Senzorii piroelectrici de prezenta umana, se bazeaza pe detectarea miscarii, astfel incat acestia sunt in imposibilitatea de a detecta prezenta obiectelor care nu sunt in miscare, dar cu ajutorul unui senzor de temperatura pentru prezenta umana, pot fi detectate, de asemenea, obiecte care nu sunt in miscare. Poate detecta prezenta cuiva, deci poate fi folosit in sistemele de securitate, care se declanseaza atunci cand prezenta unei persoane este detectata. Pe de alta parte, poate de asemenea detecta, daca nu este nimeni prezent, asa ca ar putea fi utilizat pentru a economisi energie, prin stingerea luminilor, sau oprirea sistemului de aer conditionat.
Daca senzorul este conectat la un calculator, poate stinge sau aprinde monitorul. Asa cum poate verifica si temperatura dintr-o anumita zona, cu mare precizie. Mai poate citi temperatura din mana unei persoane si poate fi utilizat, prin urmare, ca si un dispozitiv de intrare a gesturilor.
MEMS poate detecta lumina infrarosie si, o converteste in semnale electrice care sunt apoi folosite pentru a masura temperatura.

Senzor termal Omron MEMS pentru prezenta umana si mancare fierbinte

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


9 + 5 =