Romania Premiaza cei mai Buni Profesionisti din Securitatea Privata

0
2030

Prima editie a Galei de decernare a Trofeelor OSPA pentru Excelenta Pofesionala in Securitatea Privata va avea loc pe 11 noiembrie 2016 la Bucuresti, Hotel JW Marriott Grand Hotel, in cadrul manifestarii „Ziua Securitatii Private” in Romania, organizata de catre Federatia Serviciilor de Securitate (FSS). Romania este cea de-a sasea tara intrata in circutul OSPA dupa ce, pana in prezent, au avut loc Gale OSPA in Australia, Germania si Norvegia. Din circuitul OSPA mai fac parte Marea Britanie, Nigeria, Polonia si Statele Unite.

Programul OSPA a fost dezvoltat in Marea Britanie de un grup de cercetatori din domeniile managementului riscului si criminologiei. OSPA (The Oustanding Private Security Awards) adica Trofeele pentru Excelenta Pofesionala in Securitatea Privata, este singurul program independent si obiectiv, creat pe baze stiintifice care recunoaste si recompenseaza performanta si excelenta profesionala a specialistilor care lucreaza in domeniul securitatii private.

In Romania, la nivelul anului 2015, in piata locala de securitate privata activau peste 1300 de firme de servicii de paza si mai mult de 2100 de companii specializate in tehnologii de securitate. In industrie la nivelul anului 2015 lucrau 102.000 de angajati, cifra de afaceri totala generata fiind de peste 3 miliarde lei. Alaturi de politie, sectorul securitatii private contribuie in mod semnificativ la siguranta publica, anual agentii de paza predau autoritatilor peste 15.000 de raufacatori, multe alte infractiuni fiind prevenite cu ajutorul sistemelor tehnice de securitate.

„Gala OSPA este un punct de referinta pe calea maturizării industriei securitatii private din Romania. Juriul care acorda trofeele este format din experti de notorietate iar validarea proiectelor inscrise in program este realizata de specialistii OSPA din Marea Britanie. Suntem fericiti ca am reusit sa aducem acest program de mare prestigiu international in Romania si sa dam astfel posibilitatea profesionistilor romani sa isi faca cunoscuta si recunoscuta performanta atat pe plan intern cat si la nivel international,” precizeaza Gabriel Badea, Presedintele FSS.

In primul an de la lansarea programului in Romania, vor fi acordate premii pentru urmatoarele categorii:

• Manageri de securitate;
• Instalatori/integratori de sisteme de securitate;
• Agenti de securitate;
• Consultanti de securitate (evaluatori de risc la securitate fizica).

Depunerea candidaturilor/nominalizarilor pentru premiile OSPA poate fi facuta pana la data de 22 Septembrie pe website-ul https://ro.theospas.com. Lista finalistilor va fi publicata pe data de 14 octombrie 2016.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


+ 2 = 10