Principalele tendințe în control acces pentru anul 2020

0
1419

Acum, mai mult ca niciodată, organizațiile simt nevoia de a își proteja premisele, echipamentele și alte obiecte și aparaturi de valoare ce sunt ținute la locație. Acesta este motivul pentru care aceste organizații ar trebui să abordeze un tip de securitate mai robust, inteligent și cu mai multe straturi, folosind ultimele versiuni ale tehnologiilor disponibile.

În dorința de a oferi ultimele tehnologii în materie de securitate constă o înțelegere profundă a direcției pieței actuale de nișă și tendințele viitoare.

Din acest motiv, am alcătuit un scurt ghid ce îți va explica ce așteptări poți avea de la piața de control al accesului în acest an.

Controlul accesului bazat pe roluri

Un studiu recent al pieței de securitate ne spune faptul că în viitorul apropiat, organizațiile vor adopta controlul accesului bazat pe roluri atribuite în prealabil. Fie ei clienți, angajați, instalatori, parteneri, presă sau administratori, toți au nevoie de acces în premise, dar nu toți la același nivel. Nu îți poți permite să dai voie clienților să se plimbe prin organizație nestingheriți, știm.

Biometria

Introducerea securității biometrice pe piață a adăugat un strat și mai gros de securitate și elimină constant vulnerabilitățile spațiilor care o adoptă.

Soluțiile biometrice scot din discuție elementul erorii umane în ce privește securitatea. Prin scanarea trăsăturilor fizice ale personalului precum amprente, recunoaștere facială, recunoașterea irisului etc., securitatea biometrică elimină nevoia cardurilor, cheilor și tagurilor, elemente ce pot fi furate sau pierdute cu ușurință.

Recunoașterea facială în controlul accesului

Tehnologia de recunoaștere facială este în continuă dezvoltare și îmbunătățire cu ajutorul AI și al tehnologiei de Machine Learning. Sistemele de control al accesului pe bază de recunoaștere facială pot fi integrate virtual cu sistemele deja existente și, odată interconectate cu tehnologii Deep Learning, acestea pot oferi nivele înalte de detecție și recunoaștere a personalului.

Analize și Inteligență

Pe finalul acestui an, instrumentele de analiză și inteligență a identității (IAI) sunt predispuse la oferirea valorii pentru afaceri, dincolo de instrumentele de control al accesului, în până la 60% intre întreprinderi. Cu toate astea, identitățile trebuie să fie indexate într-un mod care să facă legătura cu operațiunile de afaceri prin informații legate de funcțiile pe care fiecare le deține.

Apariția IoT (Internet of Things)

IoT a fost un trend major în diferite industrii în ultimii ani și va continua să crească pe măsură ce tot mai mulți senzori sunt adăugați altor senzori. Datele colectate de aceștia și analizarea lor dă startul aplicațiilor precum cele industriale, gestiunea inteligentă a construcției clădirilor, gestiunea evenimentelor și multe altele.

Industria securității fizice se bucură de nenumărate beneficii prin obținerea de noi informații pentru conștientizarea și gestiunea situațiilor de urgență, precum și de oportunități de a furniza servicii cu valoare adăugată suplimentară și perspective de afaceri.

Rețele mobile și Cloud

Aplicațiile mobile sunt critice pentru securitatea fizică și această tendință crește rapid în ce privește dezvoltarea și utilizarea serviciilor pe bază de Cloud, precum și în ce privește abilitatea de a accesa dispozitivele de securitate prin intermediul unui smartphone sau al unui browser web. 2019 a fost anul martor la lansarea numeroaselor aplicații mobile create pentru a gestiona camerele de suupraveghere, primirea alertelor automate pentru diverse evenimente și oferirea posibilității de a acorda sau limita accesul într-o facilitate.

Această tendință va continua să acapareze piața de securitate, atâta timp cât consumatorii vor dori să beneficieze de conectivitate, mobilitate și ușurință în utilizare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


7 − 3 =