Percheziţii la societăţi din Capitală şi Ilfov, care au făcut importuri din China

0
1507

Poliţiştii bucureşteni au descins, sâmbătă dimineaţa, la mai multe societăţi din Bucureşti şi Ilfov, care au făcut importuri de jucării şi textile de peste 60 de milioane de dolari, o parte din mărfuri fiind comercializată fără documente, informează Poliţia Capitalei.

“Poliţia Capitalei – prin structurile de investigare a fraudelor – desfăşoară o amplă acţiune de prevenire şi combatere a faptelor de evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă cu ţigări, înşelăciune la măsurătoare şi încălcarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe. Acţiunea este sprijinită de inspectori vamali şi de specialişti ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi ai Institutului de Metrologie”, precizează sursa citată.

Astfel, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor – structura centrală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul inspectorilor vamali bucureşteni, fac percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la punctele de lucru a trei societăţi comerciale.

“În fapt, a fost dispusă începerea urmăririi penale împotriva mai multor cetăţeni români şi chinezi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceştia sunt suspectaţi că, în perioada 2007 – 2012, au efectuat peste 2000 de importuri de mărfuri (jucării şi produse textile) din China în România, în valoare de peste 60.000.000 de dolari”, arată Poliţia Capitalei.

O parte a mărfurilor a fost comercializată fără documente, iar veniturile astfel obţinute – în valoare de aproximativ 1.200.000 de dolari, au fost transferate în contul unei societăţi off – shore din Insulele Virgine Britanice, cu scopul de a disimula provenienţa ilicită a veniturilor.

 

Sursa: mediafax.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


+ 6 = 9