Perchezitii la liderii clanurilor “Camatarii” si “Sportivii”, intr-un dosar de tentativa de omor

0
1790

Politistii si procurorii DIICOT fac, vineri, 115 perchezitii la lideri si membri ai clanurilor “Camatarii” si “Sportivii”, intr-un dosar de tentativa de omor, lipsire de libertate si santaj.

80 de suspecti, printre care Sile si Nutu Camataru, urmeaza sa fie dusi la audieri.

Potrivit unui comunicat emis de DIICOT, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Bucuresti si Directia de Investigatii Criminale, efectueaza un numar de 115 perchezitii domiciliare in cadrul unei actiuni de amploare in vederea destructurarii unor grupuri infractional organizate, specializate in savarsirea de infractiuni de violenta.

Operatiunea vizeaza doua din cele mai importante grupari infractionale, constituite pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, cunoscute sub denumirile CAMATARII si SPORTIVII.

Liderii gruparilor au fost identificati ca fiind invinuitii Balint Ion zis “Nutu Camataru” si Balint Vasile zis “Sile Camataru” ”, respectiv Nica Robert Florin zis “Nica” si Rosca Radu Cristian zis “Rosca.

Activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale. Astfel, in perioada 2008 – 2012, in spatiul public, intre membrii celor doua grupari rivale au avut loc conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in municipiul Bucuresti, situatii ce au avut drept consecinta directa punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a membrilor gruparii dar si a unor terte persoane.

In al doilea rand, procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat si activitatea infractionala a invinuitilor constand in aceea ca au savarsit infractiuni de violenta, generatoare de beneficii financiare substantiale, in principal in material acordarii/recuperarii unor imprumuturi de bani cu camata.

Modalitatea violenta in care au actionat invinuitii, expunerea publica cu ocazia faptelor comise cat si folosirea armelor de foc au generat in randul victimelor si a opiniei publice un sentiment de teama si au fost de natura a tulbura grav ordinea si linistea publica.

In cauza se efectueaza cercetari fata de un numar de 67 de invinuiti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, tentativa de omor calificat si deosebit de grav, lipsire de libertate, santaj, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, operatiuni fara drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a ordinii si linistii publice.

Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre SRI, DOS si DIPI. Actiunea este efectuata cu sprijinul lucratorilor din cadrul Jandarmeriei Romane. Procurorii D.I.I.C.O.T. vor proceda la audierea unui numar de 80 de persoane si vor dispune masurile legale dupa finalizarea audierilor. Facem precizarea ca faptele invinuitilor urmeaza a fi analizate prin raportare la dispozitiile art. 66 Cod procedura penala, referitoare la prezumtia de nevinovatie.

Sursa: Stirileprotv.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


8 + = 10