Pentagonul face angajari masive in domeniul securitatii informatice

0
1377

Pericolul atacurilor cibernetice a făcut ca Pentagonul să plănuiască o majorare de cine ori a numărului angajaţilor responsabili cu securitatea informatică.

Astfel, numărul de angajaţi ai Comandamentul Cibernetic ar urma să crească de la circa 900 la aproximativ 4.900 de militari şi civili în câţiva ani, potrivit declaraţiilor pentru Washington Post a unor responsabili americani. Conform acestora, decizia a fost luată la sfârşitul lui 2012 de înalţi responsabili ai Pentagonului, din cauza înmulţirii ameninţărilor împotriva spaţiului cibernetic, precizează publicaţia amintită.

Potrivit Agerpres, în noiembrie 2012, ministrul apărării Leon Panetta a declarat că securitatea informatică a SUA trebuie consolidată, din punct de financiar şi al resurselor umane. Panetta a menţionat atunci că “Avem oameni competenţi, însă, ca să fiu sincer, dacă vrem să ţinem pasul cu schimbările în derulare, trebuie să investim mai mult în acest domeniu”.

Pericolul reprezentat de această ameninţare a fost ilustrat de o recentă serie de atacuri informatice, în special cele ale unui virus care a şters vara trecută datele din peste 30.000 de calculatoare ale unei companii petroliere de stat saudite, reaminteşte cotidianul american. Proiectul de extindere a Comandamentului Cibernetic vizează în special protejarea sistemelor informatice ale reţelelor sau centralelor electrice, precum şi securizarea reţelelor Pentagonului.

Sursa: Ziuaveche.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


9 − = 7