Nu-ti scapa casa din ochi!

0
1168

Campania demarata la nivel national din luna mai 2013  a avut ca scop informarea populatiei asupra modului de prevenire a furturilor din locuinte.

Mai exact, prin intermediul campaniei “Nu-ti scapa casa din ochi!”, cei vulnerabili au aflat cum sa nu devina victimele hotilor din locuinte. Politistii au  avut ca tema principala de lucru informarea cetatenilor prin diferite mijloace asupra tehnicilor de protectie a bunurilor.

Astfel, pentru promovarea mesajelor campaniei, la nivel national au fost realizate 300.000 de scrisori adresate cetatenilor. Au fost tiparite si 5.000 de afise expuse la avizierele blocurilor, la sediile unitatilor de politie si la intrarile in centrele comerciale.

“Prevenirea infractiunilor de furt constituie una dintre directiile prioritare de actiune ale structurilor teritoriale de analiza si prevenire a criminalitatii pentru anul 2013”, scrie in comunicatul de presa transmis de IPJ Timis.

“Este extrem de neplacut sa-ti gasesti casa sparta. De aceea, dorim sa te ajutam sa nu devii una dintre victimele celor care fura din locuinte”, a fost mesajul transmis de catre oamenii legii catre toti cetatenii.

Infractorii speculeaza neglijenta locatarilor in a-si securiza casa, in special in mediul urban. De exemplu, acestia profita de faptul ca la unele apartamente situate la parter sau etajul unu, ferestrele sunt lasate deschise si nesupravegheate.

Cateva dintre recomandarile politistilor pentru cetateni:

– echipati usile cu sisteme de prindere solide, inclusiv cu bolturi care sa va asigure protectia;

– montati interfon, descurajeaza orice hot;

– nu uitati sa lasati impresia ca in apartament sau in casa mai locuieste cineva;

– cand plecati de acasa, verificati daca ati inchis usa si ati activat sistemul de alarma;

– daca v-a disparut o cheie, inlocuiti imediat incuietoarea sau lacatul! N-aveti de unde sti daca cheia nu v-a fost cumva sustrasa!

– ferestrele duble ofera mai multa protectie decat cele simple.

Atentie la siguranta ferestrelor de la bucatarie si de la baie!

 

sursa: protv.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


4 + 7 =