Microsoft nu va mai oferi suport pentru XP din aprilie 2014

0
2129

La ora actuala, peste 37% dintre calculatoarele lumii folosesc inca Windows XP. Procentul va scadea doar cu putin pana pe 8 aprilie 2014, data la care Microsoft va inceta sa mai ofere suport ( conform raportului Computerworld).

Potentialul distructiv e masiv, daca ne gandim ca o treime din computerele lumii vor fi afectate. Unii experti in securitate sunt insa de parere ca Microsoft ar putea fi fortata sa ofere suport si dupa aceasta data, pentru vulnerabilitatile de tip zero-day. Cel mai mare pericol ar fi cazul in care utilizatorii sistemului de operare ce are deja 12 ani vechime ar putea deveni tintele unui atac DDoS (Distributed Denial-of-Service). In acesta situatie o mare parte a internetului ar putea fi afectata, avand in vedere procentul masiv al sistemelor neprotejate.

“O alta optiune pentru Microsoft ar fi sa profite de potentialul dezastru ce ar urma retragerii suportului pentru XP si sa faca ceea ce a facut ani intregi, sa-si determine clientii sa treaca la Windows 7 sau 8”, spune expertul in securitate Jason Fossen. Pericolul cel mai mare e insa pentru companii. Acestea vor fi principala tinta a hackerilor, in conditiile in care multe firme se feresc sa faca upgrade din ratiuni financiare.

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


4 + 9 =