MAZAR – cel mai puternic virus transmis in mod SMS

0
1922

Detinatorii telefoanelor android sunt avertizati cu privire la o potentiala infectare a sistemului de operare cu cel mai puternnic virus transmis in mod SMS de pana acum. Mazar, acesta a fost numele  dat virusului de catre expertii de la Heimdal Security; el se raspandeste prin intermediul unui SMS ce detine un link de descarcare MMS.

In momentul in care utilizatorul acceseaza link-ul pentru a vedea continutul MMS-ului acesta activeaza modul “admin control” in smartphone si acceseaza o linie de internet nesecurizata de unde continua intalarea in fundal a unui malware ce urmeaza a sterge memoria intregului device (este necesara reinstalarea sistemului de operare) sau colecteaza date din dispozitiv ce urmeaza a fi trimise catre un server momentan necunoscut.
Heimdal Security anunta ca la nivel European, Mazar a atacat aproximativ 100.000 de utilizatori.

Cel mai puternic virus se loveste insa de o eroare de programare minora, virusul nu poate actiona daca limba de utilizare a sistemului andorid este definita a fi rusa.

Andra Zaharia, security specialist Heimdal, recomanda utilizatorilor android sa dezactiveze din setarile telefonului instalarea aplictiilor din surse necunoscute pentru a opri posibilitatea intalarii continutului SMS, astfel utilizatorii vor fi notificati in cazul in care o aplicatie suspecta incearca sa se autoinstaleze in sistem.

3150557400000578-3450938-Experts_say_turning_off_security_settings_that_allow_apps_from_u-a-11_1455712014096

sursa: Heimdal security

 

 

 

 

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


6 − = 4