Infractori prinsi cu ajutorul Google

0
2152

Mai mulți infractori au fost prinși prin analizarea istoricului de căutări de pe Google, scrie Reuters. Aici sunt incluși un hoț de artă care a căutat pe Google numele pictorului al cărui tablou îl furase pentru a vedea cât valorează și un criminal care a postat detalii despre crima sa înainte ca acestea să fie făcute publice, pentru a vedea ce crede lumea despre el. Însă accesul la aceste informații private are și o parte foarte proastă.

Pentru ofițerii legii, accesarea bazelor de date cu privire la căutări a Google, este aproape o rutină scrie Reuters și este, cu siguranță doar începutul în accesarea unei cantități enorme de informații pentru a căuta indicii despre crime. SEC (Comisia de supraveghere a bursei) are deja de cinci ani o echipă masivă de ”căutători de informații” care supraveghează cantități enorme de informații pentru a găsi activități dubioase. De asemenea, cetățeni sau jurnaliști au la rândul lor acces la multe informații. Este foarte puțin probabil ca cineva să obțină detaliile căutărilor online ale unui individ fără a avea un mandat emis de un tribunal (asta dacă nu cumva v-ați logat la un calculator public și cineva v-a furat de acolo datele de acces) însă există și o mulțime de informații care sunt publice.

A venit vremea, scrie moneytalksnews.com, să începem să ne gândim atent la ce căutăm pe intenet și la cum folosim spațiile publice din online. Chiar dacă nu comiți o infracțiune, răspândirea unor informații private poate fi jenantă, ori poate chiar distruge relații sau conduce la pierderea locului de muncă. Google informează de obicei userii atunci când datele lor sunt predate unor autorități, însă acestea pot interzice acest lucru. Pe pagina Google ai opțiunea de a nu păstra un istoric al căutărilor și al paginilor pe care ai navigat și de asemenea, poți șterge istoricul mai vechi. Totuși, niciodată nu dispare totul, urme rămân. De fapt, chiar în Google Privacy Policy, Google anunță că păstrează înregistrări separate tocmai pentru a putea răspunde la solicitările menționate mai sus și pentru a-și îmbunătăți serviciile.

Sursa: Capital.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


+ 6 = 15