Greva la aeroportul din Hamburg: Peste o treime dintre zboruri au fost anulate

0
1827

Traficul aerian de pe aeroportul din Hamburg (nord) a fost perturbat din nou, miercuri, de o grevă a personalului din domeniul securităţii, care a condus la anularea a peste o treime dintre zborurile prevăzute iniţial în această zi.

“În total 115 decolări din 181 au fost anulate, dar şi aproximativ 25 de aterizări tot din 181”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a aeroportului.

Greva, organizată de către Sindicatul Verdi, a început miercuri la prima oră şi urma să se încheie la ora locală 23.00 (joi, 0.00, ora României). Ea a provocat, miercuri dimineaţa, “două până la trei ore de aşteptare” la controlul de securitate în cazul pasagerilor ale căror curse nu au fost anulate, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Membri ai personalului de securitate aeroportuară fac grevă cu intermitenţă, începând de la 14 februarie, pe mai multe aeroporturi regionale germane, cu scopul de a obţine o reevaluare a salariilor.

Totuşi Verdi a exclus noi greve până vineri, inclusiv la Hamburg, din cauza organizării unor noi negocieri colective cu angajatorii şi principalii actori din sectorul aerian joi, la Postdam, lângă Berlin.

Însă greve vor avea loc joi dimineaţa, până la ora locală 10.00 (11.00, ora României) pe aeroporturile Düsseldorf şi Koln-Bonn (nord-vest), afectate şi ele de aceste proteste.

Aeroportul Düsseldorf, unde erau prevăzute iniţial 147 de zboruri, a avertizat deja, printr-un comunicat, asupra riscului unor “anulări de zboruri şi unui timp de aşteptare mai mare” joi dimineaţa.

Sursa: Mediafax.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


6 + 1 =