Gigantii Google si Apple vor sa introduca incuietoarele electronice – August Smart Lock

0
1824

Broastele si cheile clasice sunt proiecte fizice care nu au suferit modificari substantiale de cand au fost inventate, in anul 612 ien.

Acum, dupa 2600 de ani totul s-ar putea schimba. Analistii Jim Suva si Asiya Merchant cred ca Apple lucreaza la un nou business de securitate – broaste si chei electronice care se pot deschide cu ajutorul telefonului.

Expresia “Cladiri de birouri fara incuietori” ne duc cu gandul, in primul rand, la faptul ca doar daca vei avea iPhone te vei mai putea angaja. Pentru ca daca nu ai, nu vei mai putea intra in cladire. 🙂

Se pare totusi ca este vorba despre o incuietoare “universala”. Magazinele Apple vand aceste incuietori electronice – August Smart Lock – care functioneaza atat cu sistemul iOS cat si cu Google Android.

 

Incuietorile August promit sa inlocuiasca si “cheia de acces” in caz ca vrei sa o imprumuti cuiva.

 

August Smart Lock iti asigura un mod inteligent si sigur de a controla accesul in casa de pe un telefon sau o tableta. Nu o sa mai ai nevoie de o cheie fizica, din metal.

CEO-ul Apple, Tim Cook vrea sa inlocuiasca si cheile de la masina cu o noua tehnologie

CEO-ul Google, Larry Page spune ca vrea sa caute business-uri care creeaza servicii foarte utile populatiei, astfel incat acestea sa fie folosite de cel putin doua ori pe zi de catre oameni.

Ambele companii avand afaceri de miliarde de dolari anual (Google – 66 miliarde / Apple – 182 miliarde), au nevoie de piete vaste de unde isi pot atrage in continuare asemenea venituri.

 

Poti stabili pentru cat timp are fiecare acces la o anumita usa

 

Din aceasta perspectiva este usor de inteles de ce Apple si Google vor sa-si convinga angajatii ca sa se gandeasca la timpul pe care il pierd cu cheile si incuietorile clasice. Ar fi mult mai simplu ca fiecare sa downloadeze o aplicatie pe telefon si sa aiba acces in cladire pe baza amprentei. Astfel angajatorii ar putea controla si intervalul de timp in care angajatii au voie sa intre in cladire.

August Smart Lock permite cat timp si in ce zile are cineva permisiunea de a intra in cladire, iar usile se deblocheaza automat atunci cand te apropii de ea.

Acest business este nelimitat – se estimeaza ca va avea o crestere mai mare decat platile prin intermendiul telefonului mobile si se va ajunge la o afacere de 3.5 miliarde de dolari in 2019. Fiecare usa de pe planeta va fi un potential de business pentru Google si Apple.

Google a achizitionat Nest cu suma de 3.2 miliarde de dolari,  o companie care permite controlul temperaturii in casa cu ajutorul telefonului mobil. Apple deja vinde incuietori electronice controlate cu telefonul mobil.

Acestea sunt servicii cu care omul interactioneaza de cel putin 2 ori pe zi, iar Google si Apple stiu asta si incearca sa exploateze acest lucru intr-o afacere proprie, cu un potential enorm.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


− 1 = 8