Facebook va notifica atacurile tip “hacker sponsorizate de guvern”

0
2136

Facebook a lansat o noua optiune in notificarile catre utilizatori pentru a alerta atacurile asupra conturilor ce vin din partea organizatiilor tip “hacker sponsorizate de guvern”.

In anuntul publicat de catre echipa tehnica Facebook ce anunta ca reteaua a depasit un miliard de utilizatori, directorul divizi de securitate a datelor, Alex Stamos, spune ca “utilizatorii vor fi informati daca echipa tehnica constata un atac asupra contului sau datele sunt compromise “.

Notificarea va veni sub forma unui sfat catre utilizator pentru a activa functia “Login Approvals”, functie ce va trimite un nou cod de acces ce trebuie introdus de fiecare data cand utilizatorul isi acceseaza contul prin intermediul unui nou dispozitiv.

Stamos precizeaza ca “primirea unei astfel de notificari nu trebuie interpretata ca un atac asupra sistemului central Facebook, trebuie sa aveti in vedere faptul ca puteti fi victima unui soft de urmarire instalat pe dispozitiv si trebuie sa inlocuiti sau sa scanati device-ul personal prin care accesati contul Facebook “.

In 2013, Edward Snowden ( fost angajat CIA ) spune ca anumite organizatii de prelucrare a datelor din SUA și U.K. au desfasurat operatiuni de supraveghere pe scara larga, afirmand ca agentiile de securitate SUA au accesat mai multe servere pe internet, inclusiv Facebook, pentru a extrage date despre utilizatori.

In Decembrie 2015 , Corea de Nord a fost de asemenea acuzata de sponsorizarea unor atacuri tip hacker asupra Sony Picture Enternainement, ce a dus la pierderea datelor a 6000 de angajati Sony, fise de salarizare, fise de incasare pentru filmele aflate in productie; Corea de Nord negand orice acuzatie.

Sursa: europe.newsweek.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


2 − 1 =