Facebook schimba politica de securitate online

0
2449

Facebook testeaza noi metode de verificare asupra numelor utilizatorilor retelei sociale si mijloace de confirmare a identitatii reale ale acestora;

Schimbarile cu privire la verificarea identitatii vor veni in curand, mai exact in Decembrie, spune Alex Schultz in scrisoarea trimisa catre American Civil Liberties Union si Electronic Frontier Foundation.

In scrisoarea originala obtinuta de echipa BuzzFeed.com, Schultz a spus – ” vrem sa reducem numarul utilizatorilor care sunt supusi verificarii numelor pe Facebook, desi ei utilizeaza nume ce sunt cunoscute de prietenii lor, si dorim o varianta mai simpla de confirmarea a profilului acolo unde este cazul”

El a explicat ca o mare parte din utilizatorii retelei utilizeaza porecle sau nume alternative si nu identitatea reala. ACLU , EFF si multe alte organizatii au propus acest pachet de recunoastere pentru a diminua frauda si abuzul virtual, obligand utilizatorii retelei sa navigheze cu semnatura reala.

Toamna trecuta, campania #myname a fost creata dupa ce Facebook a blocat accesul unui numar mare de utilizatori americani ce foloseau nume tribale in loc de identitati reale. Mare parte dintre acestia au participat la protestul organizat in iulie in Fata sediului Facebook.

Schultz, in aceeasi scrisoare spune ca isi doreste ca utilizatorii sa fie mai responsabili in mediul virtual.

 

 

sursa: http://www.wbir.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


1 + 1 =