Facebook ofera informatii despre utilizatori Autoritatilor Romane

0
1439

Facebook a prezentat un raport prin care face publice solicitarile primite din partea Guvernelor de a oferi date personale ale utilizatorilor retelei de socializare. In cele mai multe dintre cazuri vorbim de persoane care au incalcat grav legea si care sunt anchetate. Sunt insa si situatii in care autoritatile unei tari considera ca un utilizator incalca o lege a statului respectiv si cere oficial stergerea unei postari.

Oficialii Facebook au declarat ca atunci cand li se cer informatii despre un utilizator, autoritatile trebuie sa aiba o baza solida din punct de vedere legal. In caz contrar, nu vor primi nimic.

Angajatii retelei de socializare analizeaza fiecare cerere in parte si se opun ori de cate ori intalnesc probleme la dosar, sau cand cererea inaintata este prea vaga, sustin oficialii companiei lui Mark Zuckerberg. Reprezentantii Facebook au spus pe pagina lor ca ofera adesea doar minimul de date, ca de exemplu numele utilizatorilor.

In cazul Romaniei, in prima parte a anului trecut au fost 16 solicitari care vizau 36 de conturi. Autoritatile noastre au primit informatii din partea Facebook in 63% din cazuri. In partea a doua a anului 2013 au existat 11 solicitari care se refereau la 20 de conturi, iar rata de solutionare a fost de 45,45%.

 

Raport global Facebook | Create Infographics

Romania are relativ putine cereri, comparativ cu alte tari. Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si India sunt cap de afis cu mii de dosare trimise la Facebook.

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


+ 8 = 14