Cum vă puteți proteja contul Yahoo!

0
1583
Pentru a preîntâmpina orice fel de probleme în utilizarea contului dumneavoastră Yahoo!, trebuie să vă alegeți o parolă sigură. Cum puteți face asta?

  • Nu folosiți un singur cuvânt sau nume.
  • Utilizați cel puțin șapte caractere. Cu cât parola dumneavoastră conține mai multe caractere, cu atât este mai greu de ghicit.
  • Folosiți o combinație de litere mari și mici, numere și simboluri ((! @ # $ % ^ & *).
  • Nu folosiți informații personale accesibile (data nașterii, numele copiilor sau a animalelor de companie, numele străzii pe care locuiți). Nu folosiți aceeași parolă la mai multe conturi.

Alegerea unei parole bune e doar unul dintre pașii pe care trebuie să-i urmeze un utilizator Yahoo! pentru un cont bine protejat. Iată alte câteva sfaturi:

  • Nu vă notați parola. Dacă trebuie să faceți asta, păstrați-o într-un loc în care numai dumneavoastră să aveți acces.
  • Schimbați-vă parola oricând aveți cea mai mică suspiciune în legătură cu o eventuală neregulă. Pentru a face asta, mergeți la secțiunea „How do I change my password?” și urmați instrucțiunile.
  • La anumite intervale de timp, verificați informațiile legate de cont. Dacă aveți suspiciunea că cineva cunoaște răspunsul la întrebarea de securitate stabilită la deschiderea contului, contactați echipa de securitate Yahoo! în cel mai scurt timp.

Utilizați cu grijă opțiunea de logare automată. Dacă bifați „Ține-mă minte”, sunteți logat și după încheierea sesiunii. Nu folosiți această opțiune în cazul în care împărțiți calculatorul cu alte persoane.

Înainte de a salva parola pe orice browser, plug-in sau program, citiți cu atenție politica de securitate a respectivului serviciu. În funcție de acesta, parola dumneavoastră ar putea fi accesibilă oricărui utilizator al respectivului computer.

Dacă doriți să raportați abuzuri (spamuri, activități de tip scam), probleme de conectare, vizitați http://abuse.yahoo.com. Pentru a raporta emailuri de tip phising, aveți la dispoziție secțiunea How do I report a phishing email or web site?

Citiți mai multe informații despre securitatea contului dumneavoastră pe http://security.yahoo.com/ .

Sursa: Yahoo.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


6 − = 0