Cum să găsești camera de supraveghere potrivită nevoilor tale

0
750

Trăim într-o lume zbuciumată în care atenția suplimentară nu este un moft, ci o alegere corectă care te poate scăpa de multe pericole.  În Piramida lui Moslow, siguranța și securitatea personală ocupă locul doi în ierarhia nevoilor umane, iar asta spune foarte mult despre modul în care oamenii privesc viața, în general.

Dacă ți-ai cumpărat recent o locuință, o casă sau un spațiu pentru birouri trebuie să știi ce echipamente de supraveghere poți folosi pentru a fi în siguranță. Găsește deci, camera de supraveghere potrivită ție, citind rândurile de mai jos:

Sugestia numărul 1

Locația și ceea ce trebuie să monitorizezi va determina dacă camerele ar trebui să fie discrete sau observabile, acționând ca un factor de descurajare vizual. Camerele de tip box sau cutie sunt printre cele mai mari și evident, amintintesc oamenilor că sunt monitorizați, reducând riscul de furt. Camerele de tip dome sunt utilizate pentru discreție datorită formei și a mărimii rezonabile.

Tu ce alegi?

Sugestia numărul 2

Unde vei utiliza camerele de supraveghere: în interior sau în exterior? În timp ce majoritatea camerelor pot fi folosite atât în interiorul locației, cât și în afară, este important să se ia în considerare caracteristici precum montarea și carcasa camerelor. Pentru utilizarea în medii extrem de reci sau temperaturi foarte ridicate ai nevoie de o camera rezistentă, precum cea de la Acvil care are grad de protectie IP66. Temperatura de funcționare pornește de la -20⁰C și poate să ajungă la +60⁰C. De asemenea, carcasa este din metal și e rezistentă la apă.

Sugestia numărul 3

Zona pe care dorești să o acoperi va determina ce tip de cameră ți se potrivește. Un truc util este să măsori exact suprafața  alături de un specialist și să achiziționezi camere care se mulează pe necesitățile tale. Mai mult chiar, dimensiunea zonei pe care o dorești monitorizată determină la final, rezoluția de care ai nevoie. De exemplu: spațiile de vânzare cu amănuntul necesită camere de înaltă rezoluție pentru a se asigură că nu este compromisă calitatea imaginii la zoom. Alternativ, spațiile mai mici, cum ar fi birourile sau sălile de recepție necesită deseori, camere cu rezoluție scăzută. Sfatul nostru este să evaluați corect zona, cheltuind eficient banii investiți.

Sugestia numărul 4

Este important să testezi camerele pentru a vedea ce modele funcționează cel mai bine în condiții de iluminare. Zonele de interior și exterior experimentează calități diferite de lumină solară în timpul zilei, ca să nu mai vorbim de-a lungul anului pe măsură ce anotimpurile se schimbă.

Gândește unde anume va cădea lumina: va exista o reflexie datorată materialului din care este făcută podeaua? Sau locuința dispune de o lumină de fundal puternică care crează strălucire? Din fericire, există o varietate de tehnologii care captează imagini clare. Tehnologia de filtrare a luminii, cum sunt filtrele IR și iluminatoarele artificiale pot amplifica sau reduce cantitatea de lumină care ajunge la un senzor, creând imagini de calitate excepțională nu doar ziua, cât și noaptea.

Detalii aici

Sugestia numărul 5

Integrarea sunetului într-un sistem de supraveghere face posibil să vorbești cu posibilii infractori, iar aceștia să te audă, în timp ce suni la poliție pentru a raporta infracțiunea. Funcția audio este ușor integrată în sistemul de management video și poate fi folosită și ca metodă de detectare independentă, declanșând înregistrări și alarme atunci când sunetul trece de un anumit prag.

Sugestia numărul 6

Sistemele de supraveghere sunt un ajutor de neprețuit pentru diverse întreprinderi și businessuri, nu doar pentru că monitorizează posibile jafuri, sporesc siguranța personalului și confirmă incidente care pot să aibă loc. Angajații au un plus de confort știind că sunt protejați. De altfel, în caz de vandalism, furt sau violență la locul de muncă, supravegherea video își spune cuvântul furnizând poliției dovezi clare prin imaginile captate. Iar beneficiile sistemului de supraveghere nu se termină aici. În industrii precum retail-ul, capacitățile sistemelor de supraveghere de a furniza date despre clienți schimbă modul în care funcționează nu doar departamentele de securitate, cât și departamentele de marketing, servicii pentru clienții și IT, oferind informații valoroase care ajută la îmbunătățirea considerabilă a experienței clienților și a rentabilității.

Înțelegerea modului în care aceștia se deplasează este crucială pentru ca experții în marketing să știe cum ar trebui amplasate produsele. IOT, prin funcția de recunoaștere facială poate estima atribute precum vârsta și sexul cumpărătorilor. În acest mod, propietarii de magazine pot înțelege profilul cumpărătorilor și să implementeze cele mai bune metode de publicitate.

În 2021, sistemele de supraveghere sunt la mare căutare, nu doar de persoanele fizice, cât și de diferite instituții și businessuri care înțeleg că supravegherea asertivă a părăsit stadiul de paradigmă și a ajuns o necesitate de neprețuit.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


+ 1 = 2