Ce nu ştiai despre apelurile la numere cu suprataxă.

0
1915

Apelarea sau transmiterea de SMS-uri către numere scurte este, de regulă, taxată suplimentar. Este vorba despre numere naţionale scurte interne, care au forma 12vx(y), 13vx(y), 14vx(y), 15vx(y), 17vx(y), 18vx(y), 83vx(y), 84vx(y), 88vx, 96vx(y) – 99vx(y) si sunt disponibile pentru utilizatorii unor servicii de telefonie. Prin aceste numere clientii beneficiaza de diverse servicii cu valoare adaugată, cum ar fi suport tehnic, imagini si sunete speciale pentru telefonul mobil (ringtones), horoscop, concursuri si jocuri sau anumite aplicatii ce pot fi descarcate pe telefonul mobil.

De multe ori utilizatorii nu îşi dau seama că, prin faptul ca au apelat, au trimis un SMS sau au răspuns la un SMS primit de la un astfel de număr, s-au abonat ori au solicitat anumite servicii pentru care, în general, sunt taxaţi suplimentar. Înainte de a se abona sau de a solicita astfel de servicii, utilizatorii trebuie să acceseze site-ul operatorului lor de telefonie pentru a se informa atat cu privire la tarifele percepute, cât si cu privire la modalitatea prin care pot afla mai multe detalii despre aceste servicii.

Apelurile sau SMS-urile catre numerele nationale scurte interne sunt, de cele mai multe ori, taxate cu un tarif mai mare decât cel practicat pentru un apel/SMS în reţea sau local, nefiind scăzute din minutele sau SMS-urile incluse în abonamente/extraopţiuni. Costurile suplimentare apar pe factura de telefonie mobilă în cazul posesorilor de abonamente sau sunt direct scăzute din creditul disponibil, în cazul celor care au cartele preplatite.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


8 − = 7