Ce este analiza video și cum influențează această tehnologie calitatea vietii în orașele smart

0
1237

Când ne gândim la aplicațiile pentru analiza video, ne gândim din start la modul în care datele video pot optimiza securitatea și domeniul supravegherii. Odată cu trecerea de la sistemele video analogice, la cele IP și îmbunătățirea dramatică a calității video, perspectivele derivate din video devin de neprețuit pentru dezvoltarea și planificarea urbană, iar accesul la analizele video devine rapid cheie pentru orașele viitorului. Orașele inteligente sunt cele care utilizează datele video pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor, pentru a optimiza operațiunile municipale și desigur, pentru a asigura protecția mediul înconjurător. Orașele necesită un mod ușor de măsurare a eficacității infrastructurii publice, a serviciilor de transport și a peisajului urban, în general. Deși valoarea supravegherii video este clară, adesea orașele nu își pot valorifica investițiile în video, deoarece nu au instrumentele necesare pentru a profita de cantitatea uriașă de date video colectate.

Cu toate acestea, un avantaj real pentru orașele inteligente este abilitatea de a revizui rapid volumele de videoclipuri, de a obține înțelegere completă a scenei, de a analiza atât obiectele în mișcare, cât și de fundal, de a clasifica obiectele, de a investiga interacțiunile dintre obiecte, de a clasifica comportamentul acestorași a genera informații statistice.

Analiza video – realitatea viitorului

Analiza video este bazată pe așa numitul sinopsis video care permite revizuirea orelor din videoclip în doar câteva minute, transformând cantități mari de date video în informații utile pe care orașele le pot acționa eficient. Prin accelerarea monitorizării operațiunilor orașului, municipalitățile pot supraveghea procesele, pot evalua și implementa soluții eficiente, pentru a spori satisfacția cetățenilor și a atrage noi rezidenți în oraș. Sinopsisul video reprezintă prezentarea simultană a evenimentelor care permit revizuirea orelor din înregistrările video în doar câteva minute.

Tehnologia urmărește și analizează obiecte în mișcare care în limbajul specialistilor au denumirea de EVENIMENTE și convertește fluxurile video într-o bază de date cu obiecte și activități. Sinopsisul video are aplicații specific în domeniul analizei video și al supravegherii video care în ciuda progreselor tehnologice și a creșterii crescute a sistemelor de supraveghere sunt încă costisitoare și presupune un volum imens de muncă.

Este clar că supravegherea video este o componentă esențială a oricărei strategii de tipul smart city. Cu toate acestea, cum sunt utilizate datele extrase în practică pentru a îmbunătăți calitatea vieții în aceste orașe?

O aplicație majoră reprezintă supravegherea. În mod colectiv, criminalitatea, vandalismul și nerespectarea reglementărilor orașului pot avea un impact negativ asupra experienței de zi cu zi a trăirii în mediul urban. Cu instrumentele și resursele de date adecvate, orașele își pot optimiza operațiunile zilnice oferind în același timp un mediu sigur, prin:

  • Accelerarea timpului de răspuns
  • Detectarea vagabondajului și a pătrunderii abusive pe o propietate privată
  • Minimizarea vandalizării spațiilor publice
  • Controlul și monitorizarea mulțimilor
  • Gestionarea evenimentelor în moduri proactive

De la securitate la inteligență

Datele video pot fi utilizate pentru optimizarea operațiunilor, primăriile oferind informații despre gestionarea predictivă a orașului și permițând mai multe aplicații practice. De exemplu, orașul are capacitatea de a monitoriza traficul vehiculelor și poate „nota” cu ușurință unde și când apare aglomerația. Înarmat cu aceste informații, un oraș smart ar putea proiecta modele de trafic mai eficiente, poate planifica extinderea drumurilor cu trafic intens sau chiar creșterea opțiunilor de transport în comun. Cu ajutorul analizei video proactive, mediile urbane pot monitoriza și impune servicii suplimentare cum ar fi parcarea publică, pentru a vedea cu ușurință unde este disponibilă parcarea și dacă, rezidenții încalcă reglementările privind parcarea. Ei pot învăța rapid când mașinile se deplasează în direcții restrânse sau pot evalua hărțile de căldură pentru a vedea unde anume se elimină necorespunzător gunoiul și deșeul menajer.

Orașul, de asemenea, poate furniza date utile pentru întreprinderile mari precum: spitale și universități pentru a-și eficientiza operațiunile ca parte a creșterii performanței la nivelul întregii localități. Efectul combinat al acestor mici detalii poate avea un impact asupra calității generale a vieții pentru cetățeni, iar capacitatea de a le preveni în mod proactiv și de a răspunde la acestea este esențială pentru orașele inteligente.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


7 + 6 =