Ce dotări vrea Poliţia Locală Timisoara ca să aibă eficienţă maximă

1
2828

Poliţia Locală Timişoara şi-a prezentat, astăzi, bilanţul activităţii pentru prima jumătate a anului 2012, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul instituţiei. Cifrele au fost citite de pe foaie de către primarul Nicolae Robu, care a ocupat cu drag, pentru scurtă vreme, locul şefului poliţiei, Doru Spătaru, acesta asistând mai mult pe post de spectator la „ recital ”.

Primarul s-a arătat mulţumit de structura bilanţului „ care a fost întocmit cu date sintetice şi relevante, cu tabele, dar şi cu rubrici cu text”. Edilul şef spune că apreciază performanţa celor de la Poliţia Locală Timişoara, care au de îndeplinit, şi ei, o parte din promisiunile sale din campania electorală, cum ar fi curăţarea străzilor de cerşetori, vanagbonzi şi hoţi.

În urma cifrelor prezentate, dacă în anul 2008 poliţiştii locali au organizat 917 acţiuni, numai în acest an au fost efectuate 693 de intervenţii. Cea mai importantă creştere s-a înregistrat la patrulările auto. În 2008 – 1.088 de acţiuni şi în 2012 – 9.940. Asta în condiţiile în care întregul efectiv este de 300 de persoane, iar parcul auto numără şase maşini de patrulare şi o maşină de intervenţie.

În acest an au fost alocaţi deja 226.000 lei pentru trei maşini, însă tot nu este suficient pentru a desfăşura o activitare la cote maxime. Pentru acest lucru, conform lui Spătaru, ar fi necesare circa 24 de maşni şi încă 300 de angajaţi. Lucrurile nu sunt numai roz la Poliţie, astfel că dacă în 2012 au fost aplicate amenzi în valoare de 317 milioane de lei, suma încasată a fost de numai 0.9 milioane de lei.

În vreme ce primarul Robu a considerat aceste aspect ca un punct slab, Spătaru a precizat că mai bine de 35 la sută din cei amendaţi nu au reşedinţa pe raza judeţului Timiş şi că sumele încasate se referă la amenzi plătite în 48 de ore. Odată încheiată prezentarea datelor, Spătaru şi-a cerut voie de la şeful Nicolae Robu, pentru a părăsi sala, „ca să vă puteţi continua conferinţa”, asta pentru că primarul Robu se apucase de povestit despre eficienţa noii proceduri de acordare a autorizaţiilor de construcţie, care se fac mai nou pe bază de poză de context. Spătaru nu a mai plecat pentru că Robu i-a spus că nu are secrete de discutat cu presa.

Sursa: pressalert.ro

1 COMENTARIU

  1. Curatarea strazilor devagabonzi si cersatori?!? Pai nu e intersectie in Timisoara sa nu fie cersator.

LĂSAȚI UN MESAJ


5 + = 10