Cat de sigure sunt aplicatiile din Google Play. Afla de ce multe aplicatii contin malware

0
1333

Google se mandreste cu faptul ca are un “filtru” de incredere atunci cand se pune problema sigurantei aplicatiilor urcate de dezvoltatori din Google Play. Asa si este, insa doar pe jumatate, pentru ca daca atunci cand aplicatiile sunt urcate in magazin ele sunt verificate “la sange”, atunci cand vorbim despre update-urile acestora situatia se schimba.

Ne-a demonstrat asta Nicholas Percoco, seful SpiderLabs. Se pare ca noul sistem implementat de Google, Bouncer, respinge din prima aplicatiile care contin malware, insa nu mai verifica la fel de bine si update-urile aduse de dezvoltatori.

Demonstratia a fost facuta cu o aplicatie ce ar bloca SMS-urile de tip spam. Atunci cand aceasta a fost urcata in Google Play nu a continut niciun tip de malware, dar odata cu multele update-uri, securitatea userilor era la pamant, ba chiar avea acces la informatiile personale si chiar putea utiliza terminalul pentru atacuri DdoS. Ce a spus sistemul de protectie Google cu privire la aceste update-uri deloc sigure pentru useri? Nimic. Asadar, aveti mare grija ce aplicatii descarcati din Google Play daca aveti telefoane care functioneaza cu sistemul de operare Android.

Sursa: tehnopol.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


1 + 5 =