Cat de bine sunt pazite date tale?

0
1643

Zilele acestea se înmulţesc site-urile care permit verificarea siguranţei parolelor. Un dezvoltator italian a creat un site web pentru a testa prezenţa defectului pe orice platformă, în timp ce cu LastPass, un utilitar de gestionare a parolei prin cloud, accesibil pe site-ul Lastpass.com, se poate şti dacă un anumit site poate fi considerat protejat de bug.

Sfatul specialiştilor este, desigur, acela de a schimba parolele conturilor, dar există o condiţie de bază fără de care această acţiune este inutilă: site-urile afectate trebuie să actualizeze bibliotecile OpenSSL punându-se la adăpost de bug. În acest sens un ajutor vine de la site-urile americane, cum ar fi Cnet şi Mashable, care au compilat o listă detaliată actualizând în mod constant platformele web implicate. Se descoperă, de exemplu, că trebuiesc schimbate parolele pe Facebook, Yahoo, Gmail şi Tumblr, companii care au luat deja măsuri de siguranţă.

Este posibilă, de asemenea, monitorizarea situaţiei site-urilor folosind mai multe instrumente on-line. Unul a fost pus la dispoziţie de Valsorda Filippo (http://filippo.io/Heartbleed/ ), un expert de securitate IT: trebuie doar să introduceţi adresa web de pe orice site pentru a vedea dacă este la risc sau nu. Site-ul, în conformitate cu o declaraţie a Los Angeles Times, este folosit de 7.000 de ori pe minut. În schimb, LastPass care ajută în mod normal utilizatorii să stocheze parolele, a pus la dispoziţie un instrument pentru a verifica dacă site-urile au fost afectate de Heartbleed şi dacă este necesară actualizarea parolei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


+ 5 = 14