Care sunt punctele forte ale Romanian Security Fair 2016?

0
2442

O dată la doi ani, Romanian Security Fair reunește cei mai importanți vendori de soluții și furnizori de servicii de securitate, locali și internaționali, într-un eveniment de amploare națională. Ediția din acest an a târgului, cotat drept cel mai relevant eveniment al pieței locale de securitate, promite numeroase noutăți și premiere tehnologice. Liviu Mateescu, președintele Asociației Române pentru Tehnică de Securitate (ARTS) – organizatorul evenimentului –, ne-a prezentat câteva dintre punctele forte ale celei de-a patra ediții a Romanian Security Fair, care se va desfășura în perioada 20-22 octombrie, în Pavilionul Central Romexpo.

– Prin cele trei ediții anterioare, Romanian Security Fair s-a impus drept cel mai important eveniment de marketing al industriei de securitate românești, devenind, în timp, un reper pe piața regională. Ce noutăți aduce ediția din acest an?

– Este dificil de prefigurat în detaliu elementul de noutate al târgului, mai ales că, și anul acesta, Romanian Security Fair se desfășoară la doar câteva săptămâni după Security Essen, cel mai mare eveniment al pieței europene de securitate. Și cum majoritatea celor peste 60 de expozanți prezenți la târgul nostru sunt, de fapt, reprezentanți ai unor companii străine – parteneri, reselleri sau reprezentanțe –, în mod evident noutățile de la Essen vor fi “replicate” și la Romanian Security Fair. Noutățile vor fi vizibile însă și în oferta integratorilor de sisteme de securitate, care reprezintă un eșalon important în rândul expozanților, precum și a furnizorilor de servicii. Anul acesta vor veni cu noutăți și firmele din domeniul securității cibernetice – tehnologiile de securitate sunt din ce în ce dependente de soluțiile IT –, dar și producătorii de soluții dedicate publicului larg.

– Care estimați că vor fi punctele de atracție ale Romanian Security Fair 2016?

– Pe baza experienței acumulate la edițiile anterioare, cred că și anul acesta unul dintre principalele elemente de forță ale târgului îl vor reprezenta soluțiile noi și de mare tehnicitate privind siguranța și securitatea la incendiu. Este un subiect “fierbinte”, care se menține în prim-plan, marii producători venind constant cu soluții noi. Evident, domeniul nu se poate reinventa permanent, însă noile soluții din zona “Safety” ating niveluri din ce în mai mari de performanță și oferă un raport calitate/preț tot mai bun, ca urmare a creșterii nivelului concurenței pe această nișă. Este o zonă care va fi bine reprezentată în cadrul târgului și unde principalele noutăți vor fi centralele de incendiu complexe, senzorii cu capete multiple de detecție și sistemele de anunțare publică și alarmare interconectate cu soluții de detecție, semnalizare și avertizare la incendiu. Un al doilea element important, care ține de zona “Security”, îl vor reprezenta sistemele moderne de monitorizare video, cu camere de înaltă rezoluție, filmare în infraroșu, senzori de mișcare etc. Foarte mulți producători s-au axat la ora actuală pe acest domeniu și au dezvoltat parteneriate cu companii IT, pentru că noile soluții de Video Surveillance necesită atât echipamente hardware performante, cât și sisteme software avansate. La ora actuală, Video Analytics a devenit o tehnologie accesibilă și pe piața locală, organizațiile apelând deja la astfel de soluții care, chiar dacă nu au un cost de achiziție scăzut, oferă performanțe deosebite. Un alt element de atracție din zona “Security” îl vor reprezenta sistemele de protecție perimetrală pentru obiective industriale critice, zone militarizate sau de graniță. Sunt echipamente “de actualitate”, mai ales în condițiile geopolitice de astăzi, care impun condiții de securitate crescută. Nu în ultimul rând, în cadrul acestei ediții a Romanian Security Fair va fi mai vizibilă preocuparea pentru abordarea problematicii securității fizice din perspectiva dezvoltărilor urbane de tip Smart City și a tehnologiilor Internet of Things. Asigurarea securității fizice în marile aglomerări urbane este o preocupare majoră la nivel european, dar și național, problemele acoperind de la siguranța persoanelor în centrele aglomerate, până la protecția infrastructurilor critice care deservesc populația. Există deja proiecte europene materializate, precum sistemul PEARS (Public Emergency Alarm & Response System), care funcționează în mai multe state membre.

– Care este publicul țintă căruia i se adresează târgul?

– Prin diversitatea și multitudinea soluțiilor prezentate, Romanian Security Fair se adresează unei plaje mari de potențiali clienți, de la beneficiarii din zona infrastructurilor critice până la proprietarii de apartamente. De altfel, “consumatorii casnici”, ca să-i numim așa, vor beneficia de o zi dedicată (22 octombrie), în care vor putea lua contact cu cele mai noi sisteme de automatizare pentru casă, cu aplicații de teletransmisie, soluții de securitate rezidențială, sisteme de control al accesului în perimetrul proprietății etc. Târgul se adresează însă cu precădere profesioniștilor din domeniu și, în primul rând, implementatorilor de sisteme de securitate, care, participând, iau contact cu cele mai relevante noutăți din domeniu, managerilor de securitate ai organizațiilor – care pot identifica soluțiile adecvate obiectivelor –, precum și manageriilor de achiziții, care pot stabili și negocia direct condițiile financiare. Practic, Romanian Security Fair reprezintă o oportunitate unică de networking pentru toți specialiștii în securitate, cărora le oferă posibilitatea de a vedea la lucru cele mai noi soluții și tehnologii, de a afla care sunt tendințele care se prefigurează, dar și prevederile legislative la nivel național și european și, nu în ultimul rând, de a identifica potențiali clienți și colaboratori și de a consolida relații de parteneriat.
____________

Romanian Security Fair este un eveniment organizat de ARTS în parteneriat cu Romexpo, managementul evenimentului fiind asigurat de ITS Events Management.
Accesul în Pavilionul Central Romexpo în cadrul celor trei zile ale târgului (20-22 octombrie) este gratuit pentru vizitatorii care se înregistrează la adresa: www.romaniansecurityfair.eu

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


7 + = 16