Atac fara precedent pentru Yahoo! Sute de mii de parole au fost sparte! Afla daca si contul tau se afla printre ele

0
1493

In ultima vreme din ce in ce mai multe servicii online serioase si importante sunt sparte de infractorii cibernetici. De data aceasta este vorba despre Yahoo, peste 435.000 de parole au fost publicate online, in urma unui atac de proportii.

Toti cei care au conturi active de Yahoo trebuie sa-si schimbe parola de urgenta! Unul dintre serverele companiei a fost spart de infractorii cibernetici, iar atacul a cauzat publicarea a 435.000 de parole. In cazul in care utilizati parola si la alte conturi, specialistii va recomanda sa schimbati la toate serviciile parola si aceasta sa fie cat mai complicat de spart.

Atacul a fost deja confirmat de oficialii de la Yahoo pentru jurnalistii de la BBC Online.

“Speram ca cei responsabili cu securitatea acestui domeniu vor intelege actiunea noastra ca un semnal de avertizare, nu ca o amenintare. Au existat in trecut vulnerabilitati ale serverelor Yahoo! Inc. cu consecinte mai grave decat dezvaluirea noastra”, au explicat infractorii cibernetici.

Cum verificati daca aveti contul in siguranta

Imediat dupa atac, cei de la Sucuri au lansat un instrument prin care userii pot verifica daca si conturile lor sunt vizate.

Nu trebuie decat sa introduceti username-ul de Yahoo si veti afla daca parola a fost sau nu sparta.

Puteti verifica daca si contul vostru este compromis de AICI!

Chiar daca potrivit instrumentului celor de la Sucuri contul nu este printre cele sparte, sunteti sfatuiti sa va schimbati parola cat mai repede.

Sursa: Tehnopol.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


8 + 8 =