Alerta cu bomba in centrul orasului Constanta. SRI a verificat autoturismul cu un robot cu raze X

0
1423

Alerta cu bomba in centrul orasului Constanta. Autoritatile au blocat un cartier intreg, dupa ce proprietarul unei masini a fost anuntat, printr-un bilet, ca i-a fost montata o bomba in autoturism.

Zona a fost verificata, metru cu metru, iar politistii au cerut sprijinul echipelor pirotehnice. Ofiterii SRI au adus in zona un robot specializat in detectarea bombelor. Anchetatorii au luat in serios amenintarea inca din prima clipa, mai ales ca acum cateva saptamani, la Piatra Neamt, s-a gasit sub o masina aproape un kilogram de explozibil.

La ora 14:00, un barbat anunta la numarul de urgenta ca sub masina lui de teren se afla o bomba. Omul, proprietarul unei case de amanet, a povestit ca a gasit un bilet intre stergatoare prin care era avertizat ca daca deschide masina, va avea loc o explozie. La final, era scris un numar de telefon. La capatul firului a dat de o femeie care i-a spus ca a vazut cum intr-o noapte un individ cu manusi chirurgicale si gluga pe cap i-a montat ceva sub masina.

Imediat, cartierul din centrul Constantei a fost impanzit de echipaje ale jandarmeriei si politiei. Pana la sosirea pirotehnistilor, nimeni nu a avut voie sa sa apropie de masina.

Pirotehnistii au folosit un robot cu raze X pentru detectarea substantelor explozibile. Specialistii au verificat prima data masina pe dedesubt, ca sa vada daca este ascunsa vreo bomba. Apoi robotul a deschis o portiera si le-a transmis imagini si din interior.

Anchetatorii au banuiala ca un fost partener de afaceri al proprietarului masinii ar fi in spatele amenintarii.

Sursa: Stirileprotv.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


1 + 5 =