Accesorii obligatorii pentru sistemul tau de supraveghere

0
1207

Cand pun cap la cap un sistem de supraveghere, unii utilizatori isi amintesc de camere si unii de DVR; dar de ce anume mai ai nevoie pe langa acestea pentru a te simti in siguranta? Noi ne-am gandit la asta si ti-am facut o lista cu accesoriile necesare sistemului pentru a se ridica la asteptarile de functionare.

Cabluri si fire

Primul accesoriu esential pentru un sistem de supraveghere este cablul. Cablul permite intregului sistem sa functioneze, conectand camerele de supraveghere la DVR. Cablajul de calitate este precum lipiciul care tine intregul sistem laolalta. In cazul in care optezi pentru cabluri ieftine si slab calitative, la fel vor fi si imaginile pe care le vei obtine de la camere. De asemenea, fiecare tip de sistem are nevoie de un anumit tip de cablaj; asigura-te ca verifici compatibilitatea inainte de a cumpara cablurile gresite.

Conectori

Un alt accesoriu obligatoriu este conectorul. Acestia sunt instalati la capetele cablurilor pentru a le putea conecta la dispozitivele dorite. Exista diferite tipuri de conectori si varietati diferite in cadrul acestor tipuri. Cei mai multi dintre ei fac cam acelasi lucru; cu toate astea, te sfatuim sa verifici, din nou, compatibilitatea cu echipamentele pe care le ai.

Baterii si surse de alimentare

O sursa de alimentare furnizeaza energie sistemului tau pentru ca el sa poata functiona. Cele mai comune surse de energie pentru sistemele CCTV sunt de 12V DC si 24V AC. Adaptoarele sunt, de asemenea, accesorii necesare pentru a putea limita curentul ce ajunge la sistemul tau, curent ce ar putea arde placa de circuite (cum se intampla daca atasezi o sursa de 24v la o camera de 12v). Unele camere de supraveghere mai mici vor functiona bazate pe propriul set de baterii reincarcabile si acestea deseori elimina nevoia de cablare a sistemului.

Izolatori bucla de masa

Acestia sunt izolatori necesari pentru a elimina perturbatiile cauzate de diferentele de potential regasite pe cablu coaxial. Pot fi instalati cu usurinta in sistemele existente unde semnalul este transmis prin cabluri.

Carcase pentru camere

Vei vrea, de asemenea, sa te uiti la carcase pentru camerele de supraveghere; acestea devin destul de importante atunci cand vorbim de supraveghere din exterior. Acestea sunt foarte folositoare in protejarea camerelor de temperaturile mediului inconjurator si de capriciile vremii. Unele carcase te vor ajuta chiar si sa reglezi temperatura camerei prin folosirea diferitelor ventilatoare mici pentru racire sau incalzire.

Suporti de montare

Aici nici nu mai trebuie sa iti spunem motivul pentru care ai nevoie de ei. Cu toate astea, nu sunt mereu necesari. Dar, in cazurile in care locul de instalare al camerei se afla pe tavan sau pe perete, un suport de instalare va veni la indemana. De asemenea, acestia se dovedesc folositori si cand vine vorba de instalarea unui monitor pe care sa poti vedea fluxul video in timp real al camerelor instalate. Suportii de montare vin in diferite forme si stiluri, gata sa se plieze pe cele mai pretentioase cerinte ale utilizatorilor.

Protectie impotriva supratensiunii

Acesta este un alt accesoriu necesar unui sistem de supraveghere CCTV. Aceste protectii feresc sistemul de supratensiune si fluctuatii ale curentului electric. Orice nivele inalte de energie electrica vor fi oprite in dispozitivul de protectie, in loc sa fie transportate prin cabluri. Ultimul lucru pe care il vrei este sa petreci timpul instaland un sistem de supraveghere, numai pentru a il dezinstala in urma unei furtuni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


1 + 3 =