X820 noua drona de la Dahua

0
2719

Noua drona lansata de Dahua Technology, X820, este ideala pentru monitorizare de zone vaste. Incoporeaza un modem 4G si o camera PTZ fapt ce permite dronei monitorizarea, inregistrarea si transmisia fluxurilor video catre centrul de monitorizare fara interventia utilizatorilor.

Industria de drone inregistreaza doua tipuri de baza, cel dedicat consumatorilor si cele profesionale. X820 se incadreaza in cea de-a doua categorie deoarece, zona consumatorilor sunt create in special pentru fotografierea si inregistrare aeriana in scopuri personale si cu titlu de prezentare, in vreme ce dronele profesionale sunt utilizate in misiuni mai importante de monitorizare, inspectare si managementul evenimenelor publice, supervizarea unor zone ca poduri, fabrici, etc. Cu alte cuvinte, apartenenta la categoria de drone industriale presupune respectarea unor seturi de functii de baza ca stabilitate, control inteligent, adaptare la diferite aplicatii si medii, mapare de distante mari, acumulatori potenti.

Noua drona Dahua este capabila de transmisia imaginilor pana la o distanta de 10km intr-un dispecerat in timp real.

Aplicatii si scenarii

Dronele Dahua pot fi operate cu usurinta si utilizate in urmatoarele scenarii.

Inspectii ale turnurilor de racire

Datorita dimensiunilor si a amplasarii turnurilor de racire a platformelor industriale adesea monitorizarea acestora este extrem de dificila. Utilizarea unei drone X820 permite intr-un mod eficient si fara prea multe resurse umane, monitorizarea acestora. Beneficiind de un zoom optic de x30, dronele Dahua sunt capabile de captarea imaginilor la o rezolutie HD pe distante vaste, permitand astfel evitarea de incidente inregistrate de dornele conventionale datorate interferentelor electromagnetice ale liniilor de inalta tensiune. Camera termica cu care acestea sunt prevazute pot identifica cu usurinta punctele slabite ale cablurilor de alimentare si pot sta la baza prevenirii accidentelor iminente.

Detectia de incendii forestiere

Dronele Dahua pot detecta zone cu temperaturi suspecte invizibile ochiului uman. De la o inaltime de 1500m acestea pot acoperi o zona de pana la 5km² fapt ce poate substitui munca mai multor persoane intr-un singur zbor.

In conditii de incendiu acestea pot survola site-ul in pofida temperaturilor si a curentilor ridicati, transmitand astfel date relevante echipelor din teren.

Companion al politiei

Dronele Dahua pot fi controlate in mod discret in zone unde s-au produs infractiuni, inregistra in timp real informatii ale locatiei, trafic si persoanele aflate in perimetru, multumita zoom-ului optic de 30x, facilitatii de montorizare termica si recunoasterea faciala automata sau a autovehiculelor. Informatiile culese sunt transmise la dispecerate VMS la distante mari, fapt ce poate reprezenta un aliat important ale organelor de politie.

Managementul securitatii publice

In cadrul evenimentelor publice ca cele sportive, concerte, etc, dornele Dahua, pot asigura o forma speciala de monitorizare video, discreta, multumita modurilor multiple de monitorizare (zbor in cerc sau urmarind o tinta), in timp ce camera performanta poate captura imagini de ansamblu sau in detaliu.

Frumusetea dronelor Dahua nu se bazeaza doar pe abilitatea functionarii la distanta, aceasta este reprezentata si de zborul precis si sigur in conditii extreme de functionare.

Inspectia de poduri 

Constructiile masive de poduri necesita o inspectie periodica ceea ce implica utilizarea unui numar mare de echipamente si un echipaj experimentat. Dronele Dahua pot semnificativ simplifica procesul si reduce costul precum si timpul necesar acestor operatiuni.

Specificatii tehnice
  • Timp de zbor : maxim 38 de minute
  • Viteza maxima: 25m/s
  • Distanta maxima de transmisie: 10km
  • Altitudinea maxima: 1500m
  • Precizie PTZ: ±0.01°

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


9 + = 17