Wisenet WAVE e aici

0
1221

Noul software Wisenet Wave produs de Hanwha, fostul SAMSUNG, poate fi descarcat si testat incepand cu aceasta luna. Varianta trial a acestui software se regaseste aici. Wisenet Wave este compatibil cu trei sisteme de operare, WINDOWS, in varianta client si server, iOS ca si client, respectiv Linux, client si server. Odata instalat, utilizatorilor, le este pus la dispozitie un site demo,  cu urmatoarele date de conectare username: demo@wavevms.com password: wavedemo2018, de unde acestia pot testa toate functiile si optiunile acestui software.

Iata pe scurt principalele functii:

 1. Instante multiple ale aplicatiei client.  Clientii pot opera mai multe instante ale aplicatiei Client Desktop. Avantajul major al acestei functii consta in conectarea si monitorizarea a mai multor sisteme WAVE in acelasi timp. De asemenea, aceasta functie este utila si intr-un sistem de tip monitor wall unde fiecare site, instanta, sunt asignate unui monitor spre vizualizare. 
 2. Controlul distorsiunilor in cazul camerelor fisheye.   Operatorii pot calibra distorsiunile unei camere fisheye, seta amplasarea acesteia, fie pe tavan, pe perete sau pe masa. Exista doua moduri de calibrare distorsiuni, unul automatat, respectiv manual, prin controlul a 5 optiuni. Software-ul permite calibrarea oricarei tip de lentila fisheye, incluzand si lentilele panamorfice.
 3. Layouturi personalizate. Un numar nelimitat de layouturi pot fi create si salvate de catre utilizatori. Acestea pot fi redimensionate si aranjate in functie de necesitati. 
 4. Motor de evenimente si reguli. Acesta functie permite utilizatorilor crearea de actiuni in functie de evenimentele generate. Printre tipurile de evenimente se pot enumera: detectie de miscare, backup arhive, dispozitiv deconectat, eroare server, server pornit, probleme licente, evenimente generice. Actiunile care pot fi definite in cazul generarii unui eveniment sunt: activare iesire de releu pana la 30s, bookmark, redare sunet, apelare preset PTZ, afisare alarma, suprapunere text, etc. 
 5. Inregistrare ecran. O unealta extrem de utila reprezinta posibilitatea inregistrarii ecranului de lucru pe durata investigatiilor unui eveniment, sau in cazul depanarii unor probleme. Aceasta functie este valabila doar in aplicatiile client Windows si Linux cu rezolutii de pana la 1080p si trei nivele de calitate (best, average, performance). De asemenea poate fi selectata si tipul de intrare audio, primar sau sursa externa pe durata inregistrarii activitatii ecranului. 
 6. Wave Sync. Utilizatorii pot crea un cont de tipul wave sync si asocia aceluiasi cont mai multe site-uri WAVE. Aceasta optiune permite operatorilor conectarea la sistemele WAVE indiferent de locatie. Clasicele operatii de port forward nu mai sunt obligatorii in contextul utilizarii serviciilor de WAVE Sync. 
 7. Multiple ferestre per camera. Operatorii pot defini mai multe celule cu diferite grade de zoom pornind de la fluxurile video ale aceleiasi camere. In cazul in care in campul vizual al unei camere exista 3 obiecte de interes, rasfirate pe intreaga imagine, operatorii pot defini, trei ferestre, fiecare concentrata pe unul din cele trei obiecte pentru o mai buna monitorizare in timp real.
 8. Evenimente si actiuni HTTP.  Dispozitivele apartinand producatori terti pot fi integrate prin intermediul evenimentelor si actiunilor HTTP.
 9. API-ul REST.   Api-ul REST activeaza orice interfatare cu alte sisteme utilizand protocolul HTTP in vederea obtinerii si generarii de date in mai multe formate posibile, ca XML si JSON. REST este un protocol client/server fara stare, mai exact orice cerere HTTP contine toate informatiile necesare pentru executia acestora, informatii care nu sunt continute la nivelul clientului si a serverului sau de orice alta stare a acestuia. REST a devenit de curand un standard de dezvoltare. Uriasi ca Facebook, Twiter, Google, utilizeaza REST.
 10. Cereri HTTP ca actiuni. Cererile HTTP pot fi executate ca actiuni din plaftorma Wisenet WAVE spre dispozitive apartinand unor producatori terti. Utilizatorii pot crea o regula la nivelul WAVE pentru a trimite o cerere HTTP unui dispozitiv, care ulterior va declansa anumite actiuni.  Cererile HTTP permit operatorilor sa transmita cereri HTTP de tipul POST si GET care un dispozitiv terminal sau un serviciu.
 11. Analiza spatiului de stocare.  Aceasta functie permite utilizatorilor viuzalizarea spatiului de stocare utilizat de fiecare dispozitiv din sistem, precum si a timpului respectiv a spatiului total necesar pentru pastrarea inregistrarilor in functie de modul de inregistrare utilizat. Operatorii pot utiliza aceasta facilitate pentru estimarea impactului asupra sistemului in cazul suplimentarii capacitatii de stocare. 
 12. Salvare inregistrari Inregistrarile pot fi salvate periodic raportat la un program predefinit sau salvarea in timp real a fluxurilor video, indiferent de calitatea acestora, furnizate de una sau mai multe camere. Salvarea este posibila atat pe drive-urile locale cat si pe suport NAS sau servicii de stocare cloud (site-uri ftp, Amazon Prime Storage, etc).
 13. Descoperirea automata a sistemelor. Serverul MEDIA integrat in WAVE detecteaza automat “Alte Sisteme” accesibile din acelasi segment de retea. Acestea sunt listate in panoul Resource ca “Other Systems”.
 14. Setari avansate via ONVIF In functie de versiunea de ONVIF integrat in camere, sistemul WAVE permite operatorilor efectuarea unor setari de baza sau avansate. Printre acestea se numara, setarile de imagine si cele de mentenanta ( reboot sau recuperare echipament la valorile implicite).
 15. LDAP/AD. Wisenet WAVE integreaza OpenLDAP si Active Directory de la Microsoft.
 16. Descoperirea automata a serverelor Aplicatia client descopera in mod automat toate serverele MEDIA disponibile din acelasi segment de retea.
 17. Descoperirea automata a dispozitivelor. Serverul Media scaneaza in permanenta reteaua locala si afiseaza automat toate dispozitivele IP compatibile, de la camere, pana la module I/O si alte calculatoare care ruleaza un server Media.
 18. Contopirea/Extinderea sistemelor Administratorii de sistem pot contopi multiple sisteme intr-un singur sistem. Un singur sistem WAVE poate fi compus dintr-un numar nelimitat de servere.
 19. Monitorizarea sanatatii sistemului Starea sistemului  poate fi vizualizata in timp reala din fereastra Health Monitoring. Sunt afisate informatii ca CPU, RAM, HDD si gradul de incarcare a retelei. Reprezinta o functie extrem de importanta deoarece administratorii pot actiona imediat in cazul identificarii unor probleme afisate in fereastra Health Monitoring. 
 20. Integrare generatie de camere Wisenet X Prin intermediul software-ului WAVE, operatorii pot beneficia de o suita de functii de analiza video integrate in randul camerelor Wisenet X. Printre functiile de analiza video se regasesc: functia de patrundere intr-o zona predefinita, detectia acustica, defocalizare, parasire zona predefinita, detectia faciala, detectia de fata, detectia de intrusi, detectia de miscare, claisficare sunet, detectia de sabotaj si trecerea peste o bariera virtuala. Monitorizarea poate fi realizata intr-un mod eficient prin utilizarea acestor functii de analiza inteligenta.  

 

Compatibilitate

Wisenet WAVE este compatibil cu 219 producatori si 3009 dispozitive IP. Acestea pot fi camere IP, module I/O, DVR-uri si encodere. Pentru a verifica daca un anumit dispozitiv este compatibil cu aceasta platforma, accesati aceasta pagina si completati campurile solicitate. Exista previziuni ca numarul de dispozitive compatibile va creste de la o versiune al alta.Daca dispozitivul dvoastra nu este compatibil, puteti trimite un mail de solicitare celor de la WAVE.


NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


1 + 8 =