Wave – Powered by Hanhwa

0
1538

Hanwha Techwin, fostul Samsung Techwin, inca din vara a starnit curiozitatea expertilor in securitate si nu numai prin anuntarea unei noi platforme software care, conform spuselor acestora, va revolutiona domeniul de supraveghere video. WAVE, reprezinta o solutie software cu arhitectura client-server, care va fi lansata oficial in aceasta iarna. Deocamdata informatiile despre aceasta platforma sunt destul de putine, insa un comunicat tehnic din partea Hanwha Techwin raspunde la multe din intrebarile generale vizavi de o solutie software de monitorizare.

 1. Imagine de ansamblu. WAVE este o platforma IP capabila de detectare , inregistrare si analiza dispozitivelor IP (camere IP) si a altor tipuri de dispozitive (encodere, NVR/DVR-uri). Exista 4 tipuri de aplicatii WAVE:
  1. WAVE SERVER – responsabil de gestionarea tuturor dispozitivelor din sistem, a utilizatorilor, permite efectuarea de setari. Un sistem minimal contine cel putin o aplicatie de acest tip.
  2. WAVE DESKTOP CLIENT – aplicatie client care ruleaza pe WINDOWS si atentie, UBUNTU LINUX & macOS. Practic utilizatorii pot vizualiza imagini live, inregistrari si efectua setari ale sistemului WAVE.
  3. WAVE Web Interface – aplicatie web based prin intermediul careia utilizatorii pot efectua setari de baza WAVE, accesa imagini live si inregistrari.
  4. WAVE Mobile Clients – aplicatie mobila compatibila cu dispozitivele iOS si Android.
 2. Sistemul WAVE este un sistem modular. Exista cateva tipuri de licente care pot fi combinate pentru a obtine flexibilitate maxima in etapa de design si implementare a unui  sistem Wave. Bineinteles ca exista si o varianta TRIAL prin care entuziastii pot testa functionalitatea si beneficiile intregului sistem. Aceste licente pot fi:
  1. WAVE-PRO – licenta standard pentru inregistrare feed-uri video de la camerele IP.
  2. WAVE-ENC  licenta pentru integrare encodere video.
  3. WAVE-EMB – permite inrolarea, accesarea de imagini live si playback a echipamentelor HANWHA ca NVR/DVR-uri.
  4. WAVE-IO – permite integrarea de module I/O.
 3. Cerinte hardware minime. Un sistem de exemplu de 8 camere IP necesita 1 GRAM, un procesor ARM Dual Core Cortex A7, o placa de retea de 100M, HDD/SSD/mSATA minim 120GB, Intel HD Graphics 300 si un sistem de operare Windows si Linux (Cleint si Server), respectiv macOS (client).
 4. De ce  WAVE este mai bun?
  1. Este full compatibil cu camerele WISENET.
  2. Este extrem de versatil si compatibil cu orice tip de platforma OS.
  3. Sistemul poate fi actualizat doar printr-un singur click fara prea multe batai de cap si licente de update.
  4. Consuma putine resurse. Exista un pachet WAVE Edge care poate fi instalat si pe dispozitive ARM ca Raspberry Pi.
  5. Sistemul WAVE vine cu o arhitectura server-client care foloseste SQLite.
  6. Tehnologie adaptiva de decodare fluxuri pentru reducerea nivelului de CPU utilizat si a benzii.
  7. Developer Toolkit prin intermediul caruia utilizatorii pot crea sau utiliza pluginuri de la terti pentru integrarea oricarei surse video. Este continut in pachetul de baza WAVE.
  8. Mod de afisare revolutionar prin care utilizatorii pot crea si salva un numar nelimitat de layout-uri personalizate.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


3 − 3 =