Videointerfoane IP Hikvision

0
2665

Hikvision, unul dintre cei mai mari producatori de solutii de monitorizare video a decis sa patrunda sub umbrela pietetei de videointerfonie IP. Cu un design clasic, discret si de calitate, noua gama de videointerfoane IP HIKVISION poate reprezenta un adversar puternic in fata producatorilor deja consacrati in acest segment de piata. Pe langa functionalitatatea de baza a unui sistem de videointerfonie, aceste echipamente utilizeaza ca mediu de transmisie retelele de date, fapt ce reprezinta un avantaj si  solutii pentru orice tip de cerere, proiect.

ip family

Principalele functii care se diferentiaza sunt urmatoarele:

  • Integrare completa cu sistemele de supraveghere video IP.
  • Cablare CAT , alimentare PoE.
  • Serviciul cloud EZVIZ P2P, push notification pe smartphone-uri si tablete.
  • Functie VoIP, SIP si protocol SNMP.
  • 8 intrari de alarma, functie SOS.
  • Functii de procesare a imaginilor specifice camerelor video ca WDR de 120dB.
  • O combinatie reusita intre functii specifice sistemelor de supraveghere si interfonie.

Exemplu de instalare

typical installation

Aceasta solutie de videointerfoane poate acoperi proiecte mici, de exemplu, o casa sau duplex, sau pana la proiecte mari, monitorizarea unui asamblu rezidential. Exista doua familii de produse, familia Villa, special creata pentru proiectele mici, respectiv familia Building, pentru proiecte ceva mai mari.

 

Familia Building

Exista doua modele de panouri de exterior DS-KD8002-VM si DS-KD8102-V, ambele prevazute cu un senzor foarte sensibil CMOS, cu o rezolutie de 1280×720 si o lentila cu un unghi de deschidere foarte larg de 120°. Seria 8002 este protejata de o sticla securizata, in timp ce seria 81002 e protejata de o combinatie intre sticla securizata si otel inoxidabil. In caz de iluminat redus, butoanele de pe panouri sunt iluminate. Multumita functiei WDR cu o valoare de 120dB, imaginile produse sunt extrem de clare si dinamice.

outdoor panels

Accesul in cladire se poate realiza in trei modalitati, de la distanta din postul de interior, local prin intermediul unui cod, iar ultima modalitate o reprezinta prezentarea unui card. Panourile sunt prevazute cu o interfete Wiegand 26, 24 si RS-485, facand posibila conectarea unor cititoare de carduri externe. Funcii ca suprimarea zgomotului si anularea ecoului pot fi, de asemenea , intalnite la aceste posturi de exterior. Daca o persoana se apropie de postul de exterior, cu ajutorul functiei IR de detectie umana, panoul se va aprinde automat. Ambele modele au un ecran TFT LCD de 3.5″ cu o rezolutie 480×320, permitand astfel utilizatorilor sa navigheze prin meniul intuitiv. Panourile pot genera alarme conform starii contactului electromagnetic si a tamperului.

Familia Villa

Familia de videointerfoane Hikvision, pe langa panourile de exterior dedicate aplicatiilor rezidentiale mari, contine si o gama de produse special create pentru a raspunde exigentelor proprietarilor de case, duplexuri, etc. Din aceasta familie fac parte modelele DS-KV8X02-IM si DS-KV8102-IP/VP. Ambele serii produc fluxuri video high definition, vin cu o lentila cu unghi de deschidere mare de 120° si un senzor CMOS foarte sensibil in conditii de iluminare redusa.

villa_1

villa_2

Functii ca iluminare automata, suprimare sunet si anulare zgomot, functii de alarmare (tamper, contact magnetic) sunt de asemenea regasite si la aceste modele. Cu un buton, doua sau patru, pot reprezenta solutia oricarui proiect de dimensiuni reduse.

 

Posturi de interior

Nici un sistem de videointerfonie nu e complet fara un post de exterior. Ei bine, portofoliul Hikvision de videinterfoane e completat de monitoarele  DS-KH8301-WT si DS-KH6310(-W)/DS-KH6300(-W).

indoor 3

DS-KH8301-WT e prevazut cu un ecran touch screen TFT LCD de 7″ si rezolutie 1024×600, iar modelul DS-KH6310(-W)/DS-KH6300(-W) de un ecran touch screen TFT LCD de 7″ si rezolutie 800×600. DS-KH8301-WT are incorporata o camera de 0.3 megapixeli, un microfon omnidirectional, un difuzor, un solt pentru un card TF de maximum 32GB. Doi vecini pot comunica cu usurinta datorita functiei de intercomunicare a acestor unitati. De asemenea exista si o functie de raspundere automata la apelurile efectuate si chiar rejectarea acestora.

Asteptarile pentru aceasta familie de videointerfoane IP sunt extrem de mari dat fiind faptul ca produsele de supraveghere video Hikvision sunt extrem de fiabile si performante, iar trendul normal ar fi ca aceasta gama de videointerfoane sa se ridice cel putin la nivelul solutiei de monitorizare video.

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


7 + 4 =