Unitatile de politie chinezesti utilizeaza ochelari cu recunoastere faciala

0
1354

Noul an chinezesc aduce noi stiri in randul sistemelor de recunoastere faciala. Unitatile de politie din orasul Zhengzhou, China, detin o noua arma in arsenalul de supraveghere video, ochelari de soare cu recunoastere faciala. Aceasta unealta este testata pe durata anului nou chinezesc de catre unitatile de politie odata cu migrarea de calatori din statiile de trenuri. Rezultatele nu au intarziat sa apara, iar 26 de persoane au fost restinute, deoarece acestea calatoreau cu acte false.

In ultimii ani, guvernul chinezesc a investit resurse in dezvoltarea de tehnologii de urmarire, algoritmi de inteligenta aritificala pentru identificarea persoanelor si urmarirea acestora pe raza oraselor. Se estimeaza ca numarul de camere de supraveghere video pana in anul 2020 va depasi pragul de 600 de milioane.

Conform unui raport emis de The Wall Street Journal, ochelarii sunt dezvoltati in regiunea Zhengzhou de compania LLVision Technology Co. Directorul executiv, Wu Fei, a declatat ca LLVision a lucrat indeaproape cu unitatile locale de politie pentru dezvoltarea solutiei in functie de necesitatile si nevoile acestora.

O provocare a sistemelor de recunoastere faciala consta in captarea unor imagini lizibile, deoarece in majoritatea situatiilor imaginile capturate sunt destul de neclare, iar timpul petrecut in recunoasterea unei persoane pornind de la imagini neclare  poate reprezenta si pierderea suspectului. Prin combinarea inteligentei artificiale cu ochelari de vedere, utilizatorii pot avea un feedback instant si precis.

Ochelarii sunt controlati de un smartfphone care contine o baza de date cu 10.000 de suspecti. Datele sunt procesate imediat, iar ofiterii de politie in 100 de ms primesc informatii referitoare la persoanele de interes.

Insa cu un dispozitiv atat de flexibil ca acestea apar noi temeri pentru avocatii datelor cu caracter personal, mai ales intr-o tara ca si China, in care unitatile de politie au libertatea de monitorizare a cetatenilor fara constrangeri legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


4 + = 10