Unitatile de politie chineze testeaza camere panoramice mobile cu recunoastere faciala

0
1026

Intre trei si patru mii de ofiteri de politie din China fac parte dintr-un program pilot prin care acestia utilizeaza camere mobile prevazute cu tehnologia de recunoastere faciala. Solutia este oferita de un start up din Beijing, Nebula Science and Technology, care furnizeaza imagini high definition de 720° pentru a ajuta unitatile de politie in identificarea rapida a suspectilor si adunarea de dovezi.

Camerele instalate pe umerii ofiterilor de politie sunt capabil de recunoasterea gesturilor si urmarirea unui subiect care manifesta un comportament agresiv.

CEO-ul si co-founder-ul companiei, Shi Pengfei, a infiintat compania in ianuarie 2017 impreuna cu colegii sai de masterat. Acesta a declarat ca spre deosebire de varianta originiala a acestei camere care includea doar stocare locala, noua versiune este prevazuta cu conectivitate 4G si WiFi la o baza de date centralizata si imagini faciale. Ofiterii de politie din Beijing si Tianjin exploateaza aceste noi modele de camere, iar cei din Wuhan- Mongolia si Xinjiang utilizeaza modele cu recunoastere faciala si a gesturilor.

In ciuda criticilor provenite din partea activistilor in drepturile omului, autoritatile chineze au dezvoltat un cloud masiv denumit “Police Cloud” – o baza de date utilizate in scopul recunoasterii faciale in timp aproape-real.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


9 + 8 =