Security and Safety Things, pe scurt SAST, reprezinta un SartUp de tipul Internet of Things dezvoltat de grupul Bosch Security. Practic acestia introduc o platforma construita in jurul camerelor de supraveghere video in vederea dezvoltarii unui ecosistem global inteligent. Exista previziuni ca in viitorul apropiat sa se depaseasca integrarea cu camere IP prin adaugarea altor tipuri de echipamente compatibile IoT. Varianta finala a platformei va fi pusa la dispozitia utilizatorilor la mijlocul anului viitor.
Hartmut Schaper, CEO in cadrul companiei SAST a declarat, “SAST introduce un nou standard pentru dezvoltarea inovativa a aplicatiilor business in segmentul securitatii si sigurantei. SAST creaza un sistem de operare gratiut si un marketplace global si sigur in vederea dezvoltarii si gestionarii solutiilor software. SAST colaboreaza strans cu Open Security and Safety Alliance in vederea dezvoltarii unei platforme inovatoare si compatibila cu membrii acestei aliante.”
Platforma globala pentru urmatoarea generatie de camere de securitate
Fondarea SAST reprezinta un raspuns direct la trendurile curente al camerelor IP. Odata cu cresterea conectivitatii a Internetului si a puterii de procesare va creste si capabilitatea camerelor de executie locala a numeroase functii de analiza inteligenta.
La nivel globla, SAST anticipeaza dezvoltarea de aplicatii software dedicate si o crestere a acestui segment pentru urmatorii 5 ani.
Dezvoltarea acestor aplicatii se va realiza pe o nou generatie de microprocesoare, numite chipuri neuronale.
Alte beneficii:
- Aplicatii de analiza inteligenta performante
- Inteligenta artificiala integrata in camera, spre exemplu ca detectie faciala
- Posibilitatea de instalare update-uri fara nevoia schimbarii camerei
Prima platforma IoT pentru aplicatii dedicate camerelor din domeniul securitatii si nu numai
Platforma SAST va pune la dispozitie un ecosistem unic de tipul B2B in cadrul pietei de securitate. Practic aceasta platforma va fi similara cu AppStore si Google Play, unde dezvoltatorii de aplicatii software vor putea lansa aplicatii specifice sistemelor de supraveghere video. Aceste aplicatii se vor concentra asupra:
- Securitatea cladirilor. Aplicatii specifice pentru aeroporturi (recunoastere faciala, protectie perimetrala) sau retail (managementul cozilor, analiza fluxurilor de clienti), toate bazate pe Inteligenta Artificiala.
- Aplicatii dincolo de sfera securitatii, ca inteligenta si monitorizare business (ex. mentenanta si monitorizare predictiva).
SAST va implementa un set de instructiuni strict orientat pe clitate si verificari din punctul de vedere a securitatii pentru noile aplicatii la acestea adaguandu-se un proces exigent de verificare premergator lansarii acestora.
Dedicat pentru inovatie, SAST intentioneaza sa angajeze un personal calificat in dezvoltarea de alicatii software in prima parte a anului 2019.
SAST face parte din grupul de dezvoltare Robert Bosch. Viziunea SAST consta in atragerea de potentiali in vestitori in vederea accelerarii succesului acestui ecosistem.
Sursa: www.asmag.com