Trenduri în securitate în 2020

Ai întrebări legate de tendințele de securitate ale caselor care sunt la zi cu tehnologia?

0
1824

Ai întrebări legate de tendințele de securitate ale caselor care sunt la zi cu tehnologia?

Tehnologia smart și cea a automatizării sunt termeni-cheie de care consumatorii sunt tot mai interesați. În același timp, problemele de confidențialitate sunt în creștere, deoarece oamenii trebuie să înțeleagă cum să folosească tehnologiile noi, fără a compromite date sensibile ce nu trebuie să ajungă în mâinile altor persoane.

Mai jos vom arunca o privire asupra a tot ceea ce trebuie să știi despre tehnologia smart, automatizarea casei și controlul confidențialității.

Rolul Inteligenței artificiale

Proprietarii de case deja investesc în tehnologii și echipamente smart de securitate. Aceste investiții includ:

 • Asistenți vocali
 • Sisteme de supraveghere de exterior
 • Iluminare smart
 • Sonerii video

Companiile mari precum Bosch sau Honeywell lucrează neobosit pentru a oferi mai multe opțiuni atunci când vine vorba de camere de supraveghere sau de încuietori smart. Inteligența Artificială este utilizată pentru a îmbunătăți constant acest domeniu.

AI este deja învigoare, deoarece companiile încearcă să îmbunătățească securitatea rezidențială și tenologia smart bazată pe obiceiurile și activitățile zilnice ale proprietarilor. Tehnologia Machine Learning și altele la fel de avansate au capacitatea de a înțelege preferințele familiei atunci când vine vorba de sarcinile zilnice precum cumpărăturile, programul de lucru sau armarea sistemului de alarmă când toată lumea se culcă.

Un exemplu de utilizare a AI (Inteligență Artificială) la locul  de muncă este modul în care tehnologia controlului apei din întreaga facilitate face sugestii despre consumul responsabil, detectează zone cu scurgeri și chiar oprește fluxul apei atunci când este nevoie.

Următoarea generație WiFi

Cea mai nouă variantă a tehnologiei WiFi se numește WiFi 6. Una dintre cele mai importante tendințe de securitate la domiciliu este nevoia de viteză adecvată a internetului pentru a gestiona noi opțiuni de securitate; WiFi 6 oferă cele mai mari viteze de navigare de până acum.

Majoritatea locuințelor au viteze de internet concepute pentru a gestiona în mod optim până la 5 dispozitive simultan. WiFi 6 combinat cu tehnologia 5G oferă viteze care permit gestiunea a până la 9 dispozitive conectate și asigură funcționalitate simultană. Când ești gata să profiți de WiFi 6, este important să reții că vei avea nevoie de dispozitive noi; cele vechi nu vor avea capacitatea de a funcționa cu noua tehnologie WiFi.

Protecția datelor

O altă tendință importantă în securitatea rezidențială este menținerea hackerilor la distanță și limitarea capacităților și posibilităților lor de a accesa dispozitivele din casa ta, cu orice intenție ar avea.

Consumatorii sunt din ce în ce mai vulnerabili la furtul datelor cu caracter personal, expuse prin trucuri de phishing și ransomware (metode de hacking). De exemplu, clienții Ring, compania de sonerii video, au pierdut recent date cu caracter personal. Hackerii au reușit să obțină acces, să preia controlul și chiar să spioneze proprietarii prin intermediul echipamentelor de securitate din casa lor.

Aceste povești și situații de coșmar au dus  la o tendință în creștere a controlului datelor, în care companiile de securitate lucrează pentru a găsi metode de îmbunătățire a protecției datelor și informațiilor sensibile.

Un pas în această direcție îl reprezintă folosirea rețelelor de internet criptate, concepute pentru a ascunde datele personale, într-un efort de preveni pierderea lor și hacking-ul. Altă metodă este stocarea datelor de la camerele de supraveghere, direct în contul Cloud al proprietarului.

Tehnologia smart home a roboților

Mulți proprietari de case deja folosesc tehnologia asistenților vocali, care la rândul lor se bazează pe AI. Un exemplu este Alexa de la Amazon. Tendința pentru viitor este crearea următoarei generații de roboți care vor face ca Alexa să pară antic. Tehnologia Machine Learning va permite, în cele din  urmă, ca roboții controlați să învețe rutinele zilnice ale proprietarilor pentru a oferi confort și siguranță sporită.

Robotul inteligent al zilei de mâine va face mult mai multe decât să îți aspire podelele. Noua tehnologie smart de conectivitate avanasată va utiliza camerele ce se bazează pe AI pentru a monitoriza interiorul și exteriorul proprietății. Vei vedea chiar și roboți care te vor ajuta cu pregătitul mâncării în bucătărie, amestecând, tocând și cântărind alimentele. Acest tip de tehnologie robotică se orientează spre soluții de securitate inovatoare. Printre alte exemple se numără și roboții smart care vor detecta următoarele situații din casa ta:

 • Scurgeri de gaze
 • Schimbări în temperatură
 • Uși deschise
 • Vărsări de lichide

Mai multe trenduri care merită atenția ta

Tehnologia energiei solare: camerele de supraveghere care funcționează pe baza alimentării cu energie solară reprezintă o altă alegere în creștere. Ia în considerare instalarea acestui tip de camere pentru a te bucura de siguranța casei tale chiar și pe timpul unei pene de curent masive. Bateriile reîncărcabile păstrează energie suplimentară și mențin camerele funcționale, indiferent de situație. Această tehnologie oferă, de asemenea, securitate pentru locațiile izolate precum ferme, case rurale sau șantiere.

Opțiuni DIY (“Do It Yourself”) de securitate la domiciliu: furnizorii de soluții DIY la domiciliu precum Nest sau Ring au înfrânt restul companiilor de securitate la acest capitol. Unele sisteme DIY pot oferi următoarele:

 • Zone personalizate de detecție a mișcării
 • Capacități de recunoaștere facială
 • Control prin smartphone

Soluții de securitate integrală: companiile lucrează la opțiuni mai inteligente ale încuietorilor smart; acestea vin cu sonerii deja integrate. De asemenea, pe piață există camere care oferă atât supraveghere video exterioară și interioară, dar pot acționa și ca un videointerfon.

Caută companii care iau în serios criptarea datelor și metodele de protecție ale acestora, astfel încât informațiile tale personale să rămână protejate. La final, vei beneficia de securitate sporită, mult mai inteligentă pe măsură ce „învață” ce este mai bine pentru tine zi de zi, în urma rutinei și a setărior tale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


7 + = 14