Tehnologia ANPR marca DAHUA

0
1349

Dahua Technologies, unul din cei mai mari producatori de supraveghere video, este in permanenta dedicat spre dezvoltarea de solutii de inalta calitate si extrem de perfromante. Cu un portofoliul impresionant integratorii gasesc solutii indiferent de gradul de complexitate si cerintele beneficiarilor finali. Printre solutiile dezvoltate si implementate cu succes se numara solutia de recunoastere automata a numerelor de inmatriculare, pe scurt, ANPR.

Eficienta si securitate la costuri reduse

Tehnologia ANPR utilizeaza algoritimi de recunoastere optica a caracterelor din imaginile vehiculelor furnizare de camerele de supraveghere video. Dezvoltarea rapida a acestui domeniu a permis inginerilor de la Dahua integrarea acestor algoritmi de ANPR la nivelul camerelor IP. Rezultatul final, o solutie ANPR extrem de eficienta indepenta de existenta unor servere si software-uri dedicate de procesare video.

Specificatii cheie

Solutiile DAHUA de ANPR pe langa camere dedicate sunt compuse din software-uri care ruleaza fie la nivelul camerelor fie pe un server. Pornind de la cantitatea masiva de imagini produse de camere dedicate, in combinatie cu modele antrenate de analiza deep-learning, motoarele ANPR sunt carcaterizate de urmatoarele functii:

  • Sistem de recunoastere multilingual. Placutele de inmatriculare apartinand unor tari ca Anglia, Arabia Saudita, caractere chinezesit, chirilice, etc., sunt recunocute cu succes.
  • Rata ridicata de recunoastere 95%~98% in randul placutelor cu numere de inmatriculare alfanumerice.
  • Recunoastere extrem de rapida. Procesul de citire a numarului de inmatriculare dureaza in jur de 100 milisecunde.
  • Tehnologie eficienta din punctul de vedere al costurilor si un raport excelent pret/performanta.

Aplicatii tipice

  • Companiile nationale de adminsitrare a drumurilor rutiere. Sistemul recunoaste automat numerele de inmatriculare ale autovehiculelor care depasesc viteza maxima admisa pentru tronsonul respectiv, precum si a celor care trec pe culoarea rosie a semaforului.
  • Unitatilor de politie in procesul de verificare a numerelor de inmatriculare. Se pot genera alarme si actiona in consecinta in cazul identificarii unui numar dintr-o lista de tipul blacklist.
  • Sisteme de ghidare in parcari. Identificare automata a locurilor de parcare disponibile si ghidarea vehiculelor pe ruta optima.
  • Sisteme de parking cu bariere controlate de sistemul ANPR.

Proiecte tipice

Recomandari in etapa de instalare

Pentru o rata de succes in recunoasterea numerelor de inmatriculare, se recomanda ca unghiul numarului de inmatriculare citit fata de orizontala camerei sa nu depaseaza mai mult de 5°. 

La o perspectiva forntala, unghiul dintre camera, numarul de inmatriculare si orizontala nu trebuie sa fie mai mare de 30°, spre exemplu, la o inaltime de instalare a camerei de 6m, distanta minima de recunoastere este de 10.2m. Recomandarea Dahua este ca aceasta disntata sa fie in jurul valorii de 25m.

In cazul unei instalari a camerei in lateral, unghiul dintre camera si laterala cea mai departata a masinii nu trebuie sa depaseasca 30°, ceea ce inseamna ca la o inaltime de instalare de 2m, distanta minima la care se poate captura numarul de inmatriculare este in jur de 7m.

Pentru o recunoastere optima, numerele de inmatriculare trebuie sa fie de maxim 250 de pixeli. Exista unele limitari in functie de zone, de exemplu in Europa numerele de inmatriculare sunt cuprinse intre 130~250pixeli, iar pentru tarile derivate din URSS, dimensiunea este de 150~250pixeli.

 

Sursa: www.dahuasecurity.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ


7 + 2 =